2014.11.16. 20:00:00 7369 24

Ilyen egy aktív vulkán!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már több mint 30 éve aktív a Kilauea vulkán Hawaii egyik szigetén, a múlt héten pedig ismét elpusztított egy lakóházat a forró láva. Úgy néz ki, hogy egyelőre mást nem fenyeget, viszont több videó is készült arról, ahogyan a forró láva folyik a szigeten. Nem mindennapi látványt nyújt!

Kilauea vulkán, Hawaii | Fotó: 123rf.com Corey Ford - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kilauea vulkán, Hawaii | Fotó: 123rf.com Corey Ford

Videóra vették, ahogy a Kilauea vulkánból kiömlő kőzetfolyadék utat tör magának, és megérkezik az egyik település közelébe. A Hawaii legnagyobb szigetén lévő tűzhányóból idén június 27-én tört fel a láva, és azóta egyre közeledett a mintegy nyolcszáz lakosú Pahoa faluhoz, felperzselve mindent, ami útjába került.

A több mint 30 éve folyamatosan aktív Kilauea vulkánból kiömlő kőzetfolyadék 1983 és 1990 között több mint 180 házat törölt el a föld felszínéről.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...