2015.03.22. 14:00:00 17970 515

Így varázsold otthonossá az erkélyed, teraszod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erkély, terasz rendkívül praktikus tud lenni, pláne kicsi lakásban, hiszen rengeteg holmi elfér kint, ami az otthonunkba már nem bírunk besuvasztani. Ám ha Te nemcsak tárolásra szeretnéd használni azt a kis plusz teret, nézd át a fotókat, hogyan hasznosítsd az erkélyed, teraszod, akár tavaszi-nyári nappaliként.

Nappali az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nappali az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen

Legyen az erkélyed a nappalid!

Ki mondta, hogy csak a nappaliban lehet a kanapén elnyúlva nagyokat szusszanni? Alakíts ki az erkély, terasz kisebb, szűkebb végében egy sarkot, ahova egy alacsonyabb ülő-/fekvőalkalmatosság kell, rá vízálló huzatból készült „bélés”, amit telerakhatsz rengeteg puha párnával. És hupp, indulhat a lazulás.

Csinálj oázist apró erkélyedből!

Oázis az erkélyen | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.deOázis az erkélyen | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Ha egészen apró erkéllyel rendelkezel, attól még megoldható, hogy a kilátás a szobádból szép legyen! Szerezz be néhány, tetszés szerinti növényt, illetve egy kisebb asztalkát, alacsonyabb, magasabb virágtartót, melyekre rápakolhatod a zöldeket tetszés szerint. Így ha kitekintesz a szobából, nappaliból, ezen a gyönyörű oázison pihentetheted a szemed. Ha kicsit több a hely, két szék és egy asztalka is elférhet a növényrengetegben.

Le a csupasz falakkal!

Praktikus és öltöztet | Forrás:  Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.dePraktikus és öltöztet | Forrás: Inter IKEA Systems B.V. via schoener-wohnen.de

Akár elválasztófal a szomszéd erkélyétől, akár „csak” egy oldalfal, ha üresen bámul rád, az bizony lehangoló. Válassz olyan ülőalkalmatosságot, melynek van egy rácsos hátoldala, netán még egy kis tároló is a tetején. Ez feldobja a csupasz falat és tárolónak sem utolsó.

Romantikázz gyertyafényben!

Hangulatvilágítás | Forrás:  Holmegaard via schoener-wohnen.deHangulatvilágítás | Forrás: Holmegaard via schoener-wohnen.de

Igaz, ez csak kiegészítő, de sokat dobhat erkélyed, teraszod hangulatán. Készíts romantikus hangulatvilágítást: végy néhány üveget, helyezz beléjük egy-egy (akár illatos) teamécsest és élvezd a gyönyörű estét kedveseddel a balkonon ücsörögve.

Amikor megszűnnek a határok

Szőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.deSzőnyeg az erkélyen | Forrás: Dedon via schoener-wohnen.de

Már az első pontban is azt feszegettük, vajon miért ne lehetne az erkélyből, teraszból nappalit csinálni, legalább csak a szép idő idejére. A bútorokon is látszik - mint a kint is használatos dohányzóasztal, az alacsonyabb, párnázott „ülőgarnitúrák”-, hogy a határ a kint és a bent között kezd eltűnni. Hogy még otthonosabbá, „kuckózhatóvá” tedd az erkélyt, teraszt, szerezz be néhány pihe-puha, netán fűhatású szőnyeget, párnát. Ezek még barátságosabbá teszik az új „lakrészt.” Ja, és éljen, éljen, éljen a raklapbútor!

Forrás: schoener-wohnen.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.