2016.01.10. 10:51:06 9255 266

Így tisztítsd meg a vízforralódat is! – Házi módszerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízforraló az egy nagyon jó dolog. Mert csak épphogy kigondolod, hogy szeretnél egy finom teát, egy krémes capuccinót, esetleg egy élénkítő kávét, máris ott fortyog benne a víz, hogy már önthesd is a filterre, capuccino porra, instant kávéra. Ha fényes, nemesacél bevonattal rendelkezik, még esztétikus darabja is lehet a konyhádnak.

Vízforraló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízforraló

Ám ezeknek a fényes felületeknek megvan az a hátrányuk, hogy minden apró folt, ujjlenyomat, vízcsepp meglátszik rajtuk. Persze, ugyanez igaz a többi, nemesacél felületre is. Lássuk, milyen házi módszerek segíthetnek nekünk, hogy ezek a készülékek, felületek még sokáig csillogjanak-villogjanak.

A sok bubis talán jó lehet…

Kisebb felületre, enyhébb szennyeződésekre talán jó lehet a szénsavas ásványvíz. A bubik elvileg megkötik az apró szennyeződéseket. Miután felvittük a felületre a „buborékos tisztítót”, egy tiszta ronggyal töröljük simára.

Nem csak salátára…

Az ecet vízkőoldó hatását nem kell bemutatnunk. Természetesen itt sem kell csalódnunk benne. Csak néhány csepp egy rongyra, néhány törlés és máris csillog a felület. Ha „munka közben” megnézed a rongyot, látni fogod, hogy a rongy elszíneződése a feloldott piszok jele lesz. Ha kész, langyos vízzel mosd át a felületet és máris kész.

Ha az ablakpucolást mellőznéd…

… az ablaktisztítónak akkor is lesz feladata. Hígítsd vízzel (1/4 rész ablaktisztító, ¾ rész víz) és a keverékkel, egy rongy segítségével tisztítsd meg nemesacél felületet. Egy másik, tiszta ronggyal töröld tisztára és máris ragyog.

Ha maradt egy kis babaolaj…

… akkor ezt is felhasználhatod a nemesacél külsejű vízforraló, konyhai eszközök tisztántartásához. Habár ez nem kifejezetten a tisztításhoz lesz jó, sokkal inkább abban segít, hogy még csillogóbb legyen az adott felület. Az olajból néhány cseppet tegyünk egy rongyra, majd töröljük át vele a nemesacél felületet. Ezután konyhai törlővel még egyszer átsimítjuk, hogy a maradék olaj és a csíkok eltűnjenek. Vigyázzunk, mert lehet, kicsit csúszni fog.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...