2016.01.10. 16:55:24 9304 227

Így távolítsd el a körömlakkot könnyedén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony, ha eddig még nem vetted rá magad, éppen ideje a tavalyi év utolsó, illetve az idei esztendő első körömlakkrétegét eltávolítani. Meglehet, nem lesz egyszerű mutatvány, hiszen az extrém színek, a csillogó minták nem könnyítik meg a dolgodat. Próbálkozz a következő trükkökkel!

Körömlakk eltávolítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömlakk eltávolítása

Éljenek a pamacsok

Már kaphatóak kis tégelyben tárolt körömlakklemosóval átitatott párnácskák, melyek praktikusak utazáshoz, de akár otthonra is. Csak néhány húzás erre, aztán arra és a lakk már el is tűnik.

Alufólia a konyhán túl

A csillogós lakkok a legmakacsabb egyedek közé tartoznak, náluk segítségül hívhatjuk konyhai életünk egyik főszereplőjét. Ehhez végy néhány vattapamacsot, vágd őket félbe és itasd át körömlakklemosóval. Az alufóliából vágj vagy tépj 5 centiméter széles csíkokat. Tedd a pamacsokat az lakkos felületre és tekerd őket körbe fóliával. Kb. 10 percig hagyd így hatni, majd szedd le a fóliát és a pamacsokat. Talán szükséged lesz még egy kis lemosóra, hogy eltávolítsd a maradék lakkot. Ha nem szeretnéd, hogy körmeidet túlságosan megterhelje ez a módszer, a lakk eltávolítása után használj valamilyen krémet, vagy olajat a körmödre, körömágyadra.

Lehúzható alaplakk?

Igen, már ilyen is van. Itt a trükk annyi, hogy ez az alaplakk egy vastagabb réteget képez a körmünkön, erre megy rá a színes fedőlakk. Ha megunjuk a színt, egy határozott mozdulattal lehúzzuk az alaplakkot, vele együtt pedig jön színes is. Örömhír, hogy az „alap” nem befolyásolja a fedőlakk felvitelét, sem a tartósságát. Ám a lehúzásnál a körmödben akár kárt is tehet.

Ha minden kötél szakad…

Ha a fenti módszerek közül egyik sem válna be, végy egy reszelőt, és finoman reszeld le a lakkot a körmöd felületéről. Vigyázz, nehogy az ép, lakk nélküli körmöt is megsértsd. Vagy ha a legfelső réteget le is szeded, az utána lévő maradékot már könnyebben eltávolíthatod lemosóval.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...