2015.12.31. 13:00:25 45941 351

Így tárold a nagy darab sajtot sokáig a hűtőben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mondják, hogy a sajt nem romlik meg. Legalábbis elég sokáig eltartható minőség és ízromlás nélkül. Kivéve, ha hagyjuk teljesen bepenészesedni (nem a nemes fajtából) vagy megkeményedni, esetleg beveszi a hűtőben a szagokat... Szóval elég sok hibát el lehet követni a sajt tárolásakor, de van egy tuti tippünk, amivel gond nélkül tárolhatod hetekig!

Sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt

Biztosan veled is előfordult már, hogy jó alaposan becsomagoltad a sajtot, esetleg egy műanyag dobozba zártad, nehogy be vegye a hűtőben terjengő „illatokat”, illetve, hogy tovább megőrizze a minőségét. Csakhogy pont az ellenkezőjét éred el ezzel. A sajt a párával érintkezik, vizes lesz a felülete, és penészes lesz. Ha pedig teljesen szellősen hagyjuk, akkor kiszárad, és „faragni” kell.

Az ideális megoldás az, ha lazán sütőpapírba csomagoljuk. Benne hagyhatjuk az eredeti, de már egy oldalon nyitott csomagolásában, majd egy réteg sütőpapírba csomagoljuk, de csak lazán. Hogy ne vegye be a szagokat, ügyelünk arra, hogy a többi, hűtőbe kerülő étel légmentesen le legyen zárva, és ne tartsunk semmi romlandót ott 4 napnál tovább. Így elkerülhetjük a kellemetlen szagok kialakulását. A sajt (trappista, nagylyukú stb.) pedig vidáman ellesz akár egy hónapig is a hűtőben.

A biztonság kedvéért azért adunk pár tippet, mire is használd fel a sajtot! :) Íme 4 ötlet sült sajtokhoz – gyors receptek!

Kíváncsi vagy meddig állnak el a különböző ételek a hűtőben és a fagyasztóban? Kattints ide!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...