2015.09.10. 14:04:03 8903 282

Így ne rendezd be a lakásod! - A lakberendezők rémálmai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A goodhousekeeping.com megkérdezett pár lakberendezőt és belsőépítészt, hogy melyek azok a dolgok, amiket nem javasolnak egy stílusosnak nevezhető lakásba. Ezek verik ki a biztosítékot.

Steril nappali - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Steril nappali

Rosszul elhelyezett képek

Ne helyezd túl magasra a képeket. A jó pozíció a szemmagasság, ez körülbelül 150 cm-nél van.

Rossz méretű szőnyeg

Nincs mentség a túl kicsi méretű szőnyegre! Ha egy szőnyeg pici a szoba méreteihez képest, az nagyon is bántja szemet. Mindig is érdekelt volna, hogy mi is a jó méret és elrendezés? Nos, az az ideális, ha a szőnyeg a kanapé alá is beér.

Túl sok nyitott szekrény

Hülyeség polcos szekrényeket tartani, hiszen ma már nem divat mindenféle porcelánt kiállítani... Ráadásul ezeket folyton portalanítani kell, meg rendben tartani. A könyves polc oké, a többi felesleges.

Rozsdamentes acél eszközök

Egy-két kisebb berendezés lehet rozsdamentes acélból, de a nagyobbaknál ne engedd, hogy befolyásoljon a tény, hogy mennyivel stílusosabbnak tűnik egy rozsdamentes acél hűtő, mint egy fehér. Tudniillik az ezzel bevont háztartási gépeken jobban meglátszik az idő foga: nagyon karcolódik, és nehéz tisztán tartani.

Steril életterek

Ha túl tökéletesre tervezed a lakásod, bele eshetsz abba a hibába, hogy az egész rideg lesz, teljesen személytelen, mintha senki sem lakna ott. Ugye nem akarod úgy érezni magad a saját lakásodban, mintha csak átutazóban lennél egy hotelben. A tökéletességnél az élhetőség sokkal fontosabb.

Amikor minden passzol

Persze stílusosnak tűnhet, ha mindent az Ikeából vásárolsz meg, úgy ahogy kell: azonos bútorcsaládból, hozzá illő párnákkal stb. Ugyanakkor végtelenül le is egyszerűsíted a dolgokat és hiányozni fog egy apró, de fontos összetevő az otthonodból: a személyiséged. Szánj időt és energiát a bútorvadászatra.

Csupasz ablak

A függöny kötelező! Olyan változást idézhetsz elő vele, amire álmodban sem gondoltál. Csak jól kell kiválasztani, és helyesen megadni a méreteket. Egy túl rövid vagy túl hosszú függöny mindent elronthat.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...