2015.07.18. 14:00:32 8774 211

Így maradj fitt nyaralás alatt – Tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, szeretjük, ha a nyaralás, pihenés meglátszik rajtunk: bőrünk barna, hajunk „napszítta”, kedvünk nagyszerű, a karikák a szemünk alól eltűntek, és egyszerűen csak boldogság van. Ám ha a nyaralás nyomai az alakunkon is feltűnik… na az már nem tetszik annyira.

Fitt nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fitt nyaralás

Mikor egyen jókat az ember, ha nem a pihenése alatt?

Egy távoli városban, országban biztos akad valami megkóstolnivaló. De ha kempingezni megy a család, társaság, akkor sem maradnak el a jó falatok: egy kis bográcsozás itt, egy kis szalonnasütögetés ott. Fagyizni is kötelező, mert minden városban van minimum egy olyan különleges fagyipult, aminek kínálatát egyszerűen nem lehet kihagyni. És igen, valljuk be, nyaralás alatt gyakrabban lecsúszik egy kis sörike, esetleg koktél. Persze, hazaérve, a kedvenc rucinkba belebújva már bánjuk, hogy nem tudtunk kicsit jobban odafigyelni.

Tippek hogy ne menjenek össze a ruháid nyaralás alatt

1. Az étkezés típusa

Ha önellátóak vagyunk a nyaralás alatt, akkor szinte nyert ügyünk van: mi döntjük el mit készítünk, milyen összetevőkből. És több mint valószínű, hogy finom, friss hozzávalókból fogjuk majd elkészíteni a napi menüt.

Ha félpanzióval foglaltuk a nyaralásunkat, annak már vannak bizonyos veszélyei. Mondjuk a habzsolás. Mert most aztán annyifélét eszünk, amennyit csak akarunk, és az aztán „húdejó”! És ha jól bereggelizünk, akkor még az ebédet is megspórolhatjuk. Közben a gyomrunk sokkot kap, az emésztésünk felborul és fél napig alig bírunk megmozdulni. Persze, kóstoljuk meg a kínálatot, de inkább osszuk be, miből mennyit eszünk, melyik nap mit ízlelünk meg. Az sem rossz, ha valami teljes kiőrlésű péksütemény, zabpehely is kerül a tányérunkra. A vacsorával ugyanúgy csínján, hogy tényleg pihentető legyen az alvás. És azért van valami nagyon jó is a nyaralás alatti étkezésekben: hogy van rá idő. Úgyhogy csak szépen, komótosan.

Ugyanez igaz az all-inclusive ellátásokra is. Habár ott még nagyobb a kísértés, hiszen egész nap csipegethetünk, ihatunk, amit akarunk. Mert „úgyis ki van fizetve”! Próbálj meg csak akkor enni, ha éhes vagy, feleslegesen ne terheld magad. Inkább sokszor egyél kis adagokat. Desszert gyanánt inkább válassz valami finom gyümölcsöt.

2. Ó, Mr. Alkohol

Hát igen, jó is a nyaralás alatt finom sört, koktélokat szürcsölgetni. De ezek az italok sokkal több kalóriát, cukrot tartalmaznak, mint mondjuk egy pohár finom, száraz bor, valamilyen longdrink, esetleg egy alkoholmentes sör (ha csak az íze kedvéért isszuk). Ha alkoholt fogyasztasz, mindenképp igyál mellé vizet is. Így a másnapi, vagy még aznapi fejfájást is könnyedén elkerülheted.

3. Mozdulj meg!

Hát, megesik, hogy nyaralás alatt eltunyulunk. Bizony, jó is naphosszat a strandon feküdni, de nem lenne izgalmas esetleg körbejárni a terepet? Hátha vannak más hasonlóan jó napozós helyek? Vagy béreljetek bicajt és kerekezzétek körbe a vidéket. De biztos befér a csomagba egy pár tollasütő meg néhány labda. Jó móka a közös tollasozás és még az ebédet, vacsorát is lemozogjátok. De más mozgásformát is választhatsz, a lényeg, hogy mozogj valamit!

4. Légy határozott, de azért lazulj néha

Talán ezt a legnehezebb. Mert fontos az elhatározás, amivel útnak indulsz. Döntsd el, hogy odafigyelsz, hogy ne szaladjon el Veled a ló a pihenés alatt. De azért a vasfegyelem se vezet semmi jóra! Igen, figyelj oda, de azért néha „bűnözz” is. Elvégre nyaralsz!;-)

Összeállította: ssz

Forrás: fitforfun.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...