2016.02.20. 15:10:11 11140 269

Így marad az ajkad sokáig „csókos” – Avagy így lesz tartós az ajakrúzsod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vadító, vörös rúzs mintha újra reneszánszát élné – mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály körében népszerű. Imádjuk a beszélgetős estékhez, esetleg amikor úgy igazán ki akarunk rúgni a hámból, vagy ha csak a hétköznapokat szeretnénk feldobni. És nincsenek ezzel másként a férfiak sem.:-)

Rúzsos ajkak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rúzsos ajkak

Ők is rajonganak érte, hiszen egy szépen ívelt, pirosra rúzsozott női száj kérésének is nehezen tudnak ellenállni. Még azt az apróságot is elnézik, ha az arcukon, esetleg az ingükön landol a rúzs egy része.

Fő a tartósság!

Persze, mi kevésbé díjazzuk, ha gondosan kikent ajkaink színének egy része szerelmünk száján, ruháján, esetleg a poháron köt ki. Tegyük tartóssá a rúzsukat néhány egyszerű lépéssel!

Radírozz!

Az arc radírozásakor az ajkaidat se felejtsd el! Rendszeresen, de sminkelés előtt mindenképp. Ha a szádról is lekerülnek az elhalt hámsejtek, apró bőrdarabkák, a rúzs nem „ül meg” a kis redőkben, nem túl szép látványt nyújtva.

Ápolj!

Habár manapság már törekednek arra a gyártók, hogy a rúzsok sokáig ott maradjanak, ahol kell, ez nem egyszer azzal is járhat, hogy szánk bőre kiszárad. Úgyhogy amúgy sem árt, ha rendszeresen ápolod az ajkaid, de a rúzs alá mindenképp kerüljön egy kis ajakápoló, hogy a szád ne csak szép, de egészséges is legyen.

Alapozás

Akár az ajkakon is! Ha biztosra akarsz menni, szeretnéd, ha a rúzsod az ajkadon ragyogjon sokáig, ne a párodon, vagy a poharadon, használj rúzs alá való alapozót. Amellett, hogy egy jó alapozó védi, és táplálja is a szádat, hidratálja azt, és az apró ráncokat is tökéletesen elfedi. Így a kontúr megrajzolás is könnyebb lesz. Semlegesíti az ajkaid színét, és tovább erősíti, kiemeli a rúzsod árnyalatát.

Ne feledkezz meg a kontúrokról!

A tökéletes rúzsozás kihagyhatatlan lépése a megfelelő kontúr megrajzolása. Ehhez mindenképpen a rúzshoz passzoló szájkontúrceruzát használjunk.

Jöhet a rúzs!

Először csak egy réteg! És ha igazán tartósan színes ajkakat szeretnél, ecsettel vidd fel a kívánt színt.

Púderozz!

Ha fent van egy réteg rúzs, jöhet rá egy réteg, semleges színű púder, hogy mindent megtegyél a tartós színért.

Újra rúzs!

Újabb réteg a kedvenc színedből, ha lehet, ecsettel.

A jó öreg „zsepis-módszer”

Ha az emberlánya mást nem is ismer a rúzsozás technikájáról, az biztos, hogy ezt a módszert már egész kislány korában elsajátította: harapj rá a rúzsozott ajkaiddal egy papírzsebkendőre, hogy a felesleges „színezék” lekerüljön a szádról.

És egy újabb réteg…

…természetesen a rúzsból. Szintén ecsettel vidd fel az ajkaidra.

És a végén…

A biztosra akarsz menni, a végén vigyél fel még egy réteg ajakápolót a rúzsra, hogy megőrizd ajkad nedvességét és még jobban kiemeld a rúzs színét.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...