2016.02.06. 08:33:47 10021 308

Így lesz könnyebb az élet egy rossz éjszaka után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elég gyakran megesik, hogy az emberlányának vagy –fiának nem jön álom a szemére. Csak forgolódik egész éjjel, számolja a bárányokat, de álommanó meg sem közelíti az aludni vágyó ágyát. Másnap persze zombiként, általában egy-egy bögre kávéval a kezében „vágtat” végig az otthonán, munkahelyén.

Fáradtság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság

A rossz alvást sok minden okozhatja, elsősorban a család, munka, egyéb miatt kiváltott stressz számlájára írható. Ha Neked is ismerős a helyzet, nem árt néhány tipp, hogy legalább a másnapot el tudjuk viselni.

Éljen a friss levegő!

És éljen a napfény! Ha sikerült kikelned az ágyból, azonnal húzd el a sötétítőt, húzd fel a redőnyt, és nyisd ki az ablakot! Ne riasszon meg az, hogy odakint még nem tombolnak olyan nagy melegek (sőt, kifejezetten hideg van:)), a friss levegő segít, hogy hamar energikussá válj. Ha egy kis napfény is akad ehhez, az már csak hab a tortán.

Hanyagold a szundit!

Ha mindig csak „Még 5 percet!” alszol, és folyamatosan kinyomod a telefonod ébresztő funkcióját, azzal sajnos már nem pótolod az éjjel alvás nélkül töltött órákat. Legjobb, ha az első pittyenésre kikelsz az ágyból és elindítod a napot.

Éljen a zuhany!

Vannak, akik inkább az esti zuhanyt részesíti előnyben, ám ha Te valamiért a reggeli mellett döntesz, a forró víz alatt álldogálás helyett inkább a hideg-meleg váltózuhanyt válaszd! Felélénkülsz tőle, az biztos!:-)

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Persze, nem arra gondolunk, hogy amint kipattansz az ágyból, máris mindenféle fitnesz mozdulatokkal kápráztasd el a párod, családod, magadat, de egy laza átmozgatás segíthet, hogy könnyebben induljon a nap.

Figyelj az étkezésre!

Ne csokival próbáld felrázni magad a délutáni kajakómából! Válassz teljes kiőrlésű termékeket inkább. A zsíros, nehéz fogások helyett – amelyek csak még fáradtabbá tesznek - inkább valami könnyű, ám tápláló mellett tedd le a voksodat.

Az ital sem mindegy!

Úgy érzed, csakis egy tucat csésze kávéval élheted túl a napot? Tévedsz! Igyál meg egyet, amikor úgy érzed, már tényleg nem bírod tovább. Aztán pedig vizet kortyolgass, de abból dögivel!

Ne kompenzálj!

Nem biztos, hogy egy álmatlan éjszaka után, a következő este több mint 10 órát alszol. Találd meg az egyensúlyt a 7-8 óra között, és tested hálás lesz érte.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.