2014.07.25. 16:16:35 7863 44

Így lesz csodás, narancsbőr mentes a tested: 3 egyszerű pillér, amire támaszkodhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy telik-múlik az idő, egyre idősebb leszel, és kevesebb időd jut magadra... Ezt bizony megérzi a bőröd is, és egyre erőteljesebben jelenhet meg narancsbőr a problémás területeken. A leggyakrabban a combot és a feneket támadja meg, de nem ritka a hason és a felkaron sem. Mielőtt magadat hibáztatnád, tudnod kell, hogy a nők 90%-ának van narancsbőre, csak valakinek jobban látszik, valakinek pedig kevésbé, ráadásul a cellulit örökölhető is. Mindezek ellenére természetesen tehetünk ellene, vagy legalábbis enyhíthetjük a látható jeleket.

Enyhe narancsbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Enyhe narancsbőr

Öröklött cellulit?

Igen, a génjeinkben hordozzuk, hogy mennyire vagyunk hajlamosak a narancsbőrre. Nem kell azonban megijedni, mert az öröklődés csak egy faktor a sok közül! Ha édesanyád narancsbőrrel küzdött, nem jelenti azt, hogy neked is automatikusan problémád lesz vele. Az étkezés, a mozgás és az egészséges testsúly megtartása is legalább annyit nyom a latban.

Figyeld meg tehát a felmenőidet, rokonaidat, hogy milyen a bőrük, és ha úgy látod, hogy problémát okoz nekik a cellulit, kezdj minél hamarabb tenni ellene. Olvasd tovább a cikket, azért a három pillérért, amely segíthet neked is abban, hogy hosszútávon visszaszorítsd a narancsbőrt.

Reméljük, hogy azt tudod, a csodakrémek csak ideiglenes megoldást nyújthatnak, ha egyáltalán… , ezért jó, ha odafigyelsz ezekre.

1. pillér: A mozgás

Minél idősebb vagy annál aktívabban kellene karban tartanod a tested, sajnos azonban ennek pont a fordítottja figyelhető meg. Pedig, ahogy öregszel, egyre kevesebb ösztrogén és kollagén termelődik a szervezetedben. Az első – többek között – a jó vérkeringésért felel, a második pedig a feszesebb kötőszövetekért. Tehát, ha fel akarod venni a kesztyűt a narancsbőr ellen, mindent meg kell tenned a jobb vérkeringésért és az erősebb kötőszövetekért. Nos, a sport pontosan erre való! :)

A mozgás serkenti a vérkeringést, megdolgoztatja az izmokat, tónust ad, segít a felesleg leadásában vagy alakod megőrzésében. Ezeknek köszönhetően egészen biztos, hogy ez lesz minden cellulit ellenes kezelés alapja. Bár nem is szívesen nevezném ezt kezelésnek, sokkal jobb, ha életmódként tekintesz rá. Egy egészséges életmódként, amely a szebb bőrhöz vezet. (S ha már életmódváltás: jótékony hatással lesz a narancsbőrre, ha elhagyod az olyan káros szokásaidat, mint például a cigaretta.)

A kerékpározás, a futás, a jóga, a pilates, az aerobik és minden, amivel célzott gyakorlatokat lehet végezni az említett problémás területekre, az segíthet neked. Legalább heti 3-4 órát szánj edzésre!

Fontos, hogy ne csak kardiót végezz, hanem erősítő gyakorlatokat is, mert ez az igazi aduász a kezedben a bőr feszességének visszanyerésében.

2. pillér: Az étkezés

Természetesen az egészséges étkezés önmagában nem elég, de mindenképpen fontos támaszként kell tekinteni rá. Igyekezzünk zöldségben és gyümölcsben gazdag étkezést folytatni, így gondoskodhatunk a kellő rostbevitelről. Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten jót tehetnek, ilyen az uborka, a paradicsom, a retek,a grapefruit és a paprika.

Kerülendő a fehér kenyér, a különböző péksütemények, a magas cukortartalmú ételek és italok, a zsíros ételek, a chips és más magas sótartalmú finomságok is.

3. pillér: A folyadék

Nagyon fontos, hogy hidratáljuk a testünket, mert ez egyrészt segíti a jó vérkeringést, másrészt hozzájárul ahhoz, hogy a kötőszövet erős maradjon. A bőr állapotát is jelentősen befolyásolja a vízháztartásunk, ezért célszerű sok vizet inni, valamint magas víztartalmú ételeket fogyasztani.

Ragaszkodjunk a tiszta, szénsavmentes ásványvízhez, vagy csapvízhez, esetenként a zöld teához. Az ideális eredmények elérése érdekében, tartózkodjunk az alkoholtól és a cukros löttyöktől.

E három pillér mellett a hideg-meleg váltó zuhany, a szauna és a masszázs is jótékony hatással lehet a bőrödre, de önmagában egyik sem fog tartós megoldást jelenteni.

Forrás: health.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...