2016.11.06. 08:35:15 11775 327

Így legyen olcsóbban jó idő télen is – Spórolós fűtési tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akik jobban bírják a „kiképzést”, még pár hétig ugyan elhúzhatták a kazánok, konvektorok beindítását, de kétségtelen, hogy az idei szezon elég korán elkezdődött, már október elején be kellett üzemelni a fűtési rendszereket. Most már csak abban bízhatunk, hogy hamar eljönnek a tavaszi napok…

Fűtés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtés

De mit tehetünk még azon kívül, hogy a korán érkező, meleg idővel kecsegtető, madárcsicsergős tavaszt várjuk? Ha spórolnál a fűtési költségeken, a következő tanácsokat érdemes megfogadnod!

  • Ha lehet, a ruhákat ne a fűtőtesten szárítsd! Egyrészt penészedés szempontjából sem a legjobb ötlet, másrészt a sok ruha elfogja a fűtőtestből áradó meleget.

  • Ügyelj, hogy ne legyen levegős a rendszer, mert ez jócskán ronthat a fűtés minőségén.

  • Rendszeresen ellenőriztesd a fűtési rendszeredet szakemberrel is.

  • Érdemes a radiátorokra termosztátot felszereltetni, amivel Te magad állíthatod be az egyes helyiségek hőmérsékletét. Így elkerülheted, hogy túl meleg legyen a lakásban.

  • Ne feledkezz meg naponta többször, alaposan kiszellőztetni. A tiszta, friss levegő gyorsabban felmelegszik és kellemes, friss illat és hőmérséklet lesz a lakásodban.

  • Ügyelj, hogy ne legyen a lakásodban se túl meleg, de ne is hűtsd ki teljesen az otthonod (úgyhogy légy óvatos a téli szellőztetésnél)! A redőnyöket éjszakára mindig húzd le teljesen, ezzel is kint tartva a téli mínuszokat.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...