2016.04.12. 15:26:35 11589 337

Így kell jól lakni a fogyásért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogyni vágyók napjainkban számtalan diéta közül választhatnak, de hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Miért jó a fehérje diéta és hogyan segíthet a fogyásban?

Fehérje diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehérje diéta

Mik azok a kritériumok amiknek mindenképpen érdemes megfelelnie a választott fogyókúrás módszernek? Először is, hogy ne legyen lehetetlen végigcsinálni, másrészt ne legyen ártalmas az egészségre és végül persze, hogy sikerélménnyel végződjön, azaz elérjük a kívánt hatást.

Nagyon fontos az is, hogy változatosan tudjunk étkezni a diéta alatt. Ne nélkülözzünk fontos ásványi anyagokat, vitaminokat és csak a megfelelő dolgokat hagyjuk ki az étrendünkből.

Kinek ajánlott a fehérje diétát?

A protein alapú diéták különösen kedvezőek aktív életmód mellé, hiszen a szénhidrát minimalizálása mellett a fehérje és magasabb C-vitamin bevitel megakadályozza, hogy fáradság és energiahiány telepedjen ránk. Ráadásul, még egy plusz pont a szorgalmasaknak: az edzés ilyenkor különösen látványos és hatékony – hiszen a bevitt fehérje az izomépítést is segíti.

Hogyan hat a protein fogyókúra?

A fehérjében gazdag táplálkozás “két oldalról támad”, ugyanis nem csak a jóllakottság érzetet növeli, de emellett a kalória égetést is felgyorsítja. A zsír- és szénhidrát fogyasztás visszaszorítása a diéta alatt nagyon fontos, azonban ezeket érdemes életmód váltás szerűen is a minimumra csökkenteni, hiszen túlzott fogyasztásuk hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezet.

Fogyassz finoman a fehérjékkel!

A protein-diéta nagy előnye, hogy rendkívül változatossá tehető. Zsírszegény sajtok, tejtermékek és sovány húsok zöldség kombinációkkal kiegészítve ízletes és változatos étkezést biztosíthatnak anélkül, hogy éhesek maradnánk. Érdemes azonban odafigyelni például a joghurtok és müzlik cukor tartalmára, illetve hogy valóban igyekezzünk kihagyni a szénhidrátot és zsírt: kerüljük a cukrozott gyümölcsleveket, és amit lehet olaj nélkül főzzünk, süssünk. Az olyan ételekben ahol elengedhetetlen a zsiradék használata csökkentsük a mennyiségét a szokásos adag felére, és használjunk olíva-, kókusz- vagy lenmagolajat! Ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amik hozzájárulnak az emésztés normál működéséhez, és nem gátolják a súlycsökkenést sem. Szintén nagyon fontos a megfelelő rostbevitel, ezért figyeljünk rá, hogy a fehérjeforrások mellé kellő mennyiségű zöldséget is fogyasszunk. Nem csak párolt köretként, de akár zöldség szószok formájában is színesebbé tehetjük velük a diéta menüsorát!

Mire figyeljünk még?

A fehérje diétát egy hétnél tovább nem javasolt egyszerre alkalmazni, viszont jól kombinálható más rövidebb diétákkal, intenzívebb sport kúrákkal. Ha áldott állapotban lévő vagy szoptató kismama vagy, esetleg emésztési zavaroktól szenvedsz, érdemes más módszert választanod. Ne felejtsd el, diéta mellett még fontosabb a megfelelő folyadék bevitel. Ez napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, gyógyteát jelent.

Extra jutalom a kitartó diétáért

Ha a fő célod a fogyás és az alakformálás, akkor ennek külön örülhetsz: a tejtermékekben lévő D-vitamin és kalcium erősíti a csontokat és segít csökkenteni a csontritkulás kialakulásának esélyét is!

Forrás: testunkegeszsegunk.blog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...