2015.07.22. 08:02:24 11920 271

Így hűtsd a lakást klíma nélkül – 7+1 hasznos tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Odakint tombol a hőség, Te pedig a hűvös lakás rejtekében keresel védelmet. Jobban mondva, csak keresnél, mert odabent minden van, csak hűvös nem. Klímát beszereltetni már lehetetlenség, de valójában nem is akarsz. Akkor mégis hogyan hűtheted le az otthonod, hogy elviselhető hőmérsékletű legyen?

Ventilátor és legyező - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ventilátor és legyező

Ha Te sem bírod a benti forróságot, klíma híján a lenti tippek között biztos találsz olyat, amit Te is tudsz alkalmazni.

1. Húzd le a rolót!

De tényleg! Vagy ha sötétítőfüggönyöd van, akkor mindenképp húzd össze. De ne csak akkor, amikor a Nap első sugarai feltűnnek! Hagyd úgy egész délelőtt, vagy ha kell, egész nap. Így a szikrázó, ám biztosan forró napsugarak nem fűtik fel az otthonodat.

2. Ha nincs redőnyöd…

… akkor ideje beújítani! Ha lehet, legyen világos, vagy valamilyen fémes bevonatú. Ezek verik vissza a legjobban a napsugarakat.

3. A pince hűvöse

Ha családi házban élsz, és még pincétek is van a ház alatt, nyisd ki az ajtaját, hadd áramoljon a hűvös levegő az otthonodba.

4. Tárd ki az ablakod!

Persze, ne a napközbeni forróságban! Éjszakára, illetve késő este, amikor már a kinti levegő hűvösebb, mint a benti, nyugodtan nyisd ki az ablakod. Ha emeleten laksz, akár a redőnyt is felhúzhatod, úgy áramlik be a legtöbb kellemesen „hideg” levegő. Ha földszinten, vagy családi házban élsz, már az is jó, ha viszonylag széles réseket hagysz a redőny csíkjai között.

5. Elő a ventilátorral!

De ne a hideg, már-már forró levegőt kavartasd vele! Este, éjjel tedd a nyitott ablak elé és hagyd, hogy szépen hűtse az adott helyiséget.

6. Lepedő és törölköző

Vizesen, méghozzá az ablak elé! A rajtuk keresztül fújó szél hűti a szoba hőmérsékletét.

7. Ha esik, ha fúj

Egy kiadós nyári zápor után nyiss ki minden ablakot és élvezd, ahogy a kinti frissesség csakúgy tódul be az otthonodba.

8. Kapcsolj ki!

Minden készüléket kapcsolj ki, amelyre nincs szükséged! Ha nem nézed, nem használod, nyomd ki a TV-t, számítógépet, mert ezek csak felesleges fűtik a lakást.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...