2015.06.28. 08:31:16 11281 307

Így hasznosítsd a maradékot – 5+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden háztartásban keletkezik olyan maradék, amit szívünk szerint nem dobnánk ki, de még nem igazán találtuk meg a felhasználási módját. Olvasd végig tippjeinket, talán Te is találsz köztük olyan tanácsot, mely miatt a maradék salátalé, panírozásból maradt tojás és még sok más sem landol a kukában.

Málna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málna

Éljen a málna!

Hamarosan itt a málnaszezon, úgyhogy készülhetünk a finom lekvárok, dzsemek készítésére. Ha eddig a passzírozáskor megmaradt málnamagot kidobtad volna, most ne tedd! Szárítsd meg őket és zúzd össze apróra. Keverd össze tengeri sóval és halak fűszerezéséhez kiváló lesz.

Az olívaolaj és az ecetes lé utóélete

A maradék ecetes uborkalé, vagy olívaolaj remek alapja lehet salátaönteteknek, de ízesíthetsz vele különböző ragukat, pörkölteket, esetleg levest.

Mire jó a maradék ízesített joghurt?

Ha arra vetemedtél, hogy egy hatalmas bödön joghurtot vegyél, de a végére már megunod, a maradék néhány kanálból isteni öntetet készíthetsz a salátádhoz. Nem, nem a natúr joghurtra gondolunk! Mondjuk a vaníliás sóval, borssal fűszerezve remekül illik az uborkához, az epres vagy málnás pedig a répához. Érdekes, de egy próbát megér!:-)

Panírozás után, leves előtt

Ha a panírozásból maradt volna egy kevés felvert tojás, némi liszttel összekeverve remek levesbetétet készíthetsz belőle.

Chipsből, ropiból nasi – de másként

A hétvégi vendégjárásból megmaradt rágcsálnivalókból remek snack készíthető. Készíts a maradékokból zsemlemorzsához hasonló „morzsalékot”. Puha sajtból készíts apró golyókat, forgasd bele a morzsába és kész is a délutáni, esti csemege.

Mi legyen a maradék gyümölcslével?

A dobozok alján még van egy kis barack-, narancs-, ananászlé. De külön-külön túl kevés, vagy nem kell már senkinek? Öntsd őket egy dobozba, és fagyaszd le. Egy kanál segítségével isteni jégkása alap lehet.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?