2016.12.01. 12:30:46 15622 312

Így használd a LED szalagot a konyhában!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A LED szalag ma már igen elterjedt dekorációs eszköz, sőt, mostanában egyre több helyen, mint fő fényforrás találkozhatunk vele. Sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos fényforrásokhoz, pedig ez a fajta világítási technológia sokkal kifizetődőbb a pénztárcának és a környezetnek is – emellett pedig már nem lehet egyszerűen elmenni.

A LED-ről általában

A legnagyobb előny, amit nem lehet felülmúlni, az az energiatakarékosság. Képzelje el, hogy ugyanannyi mesterséges fényt használ otthonában és mégis 75-80 százalékkal kell kevesebbet fizetnie a villanyszámláért. Emellett pedig egy ilyen szalag átlagosan képes akár 50.000 óráig is működni. Ez sokkal több, mint amire egy hagyományos izzónak lehetősége van, ami sokkal több áramot fogyaszt, és nincs is ilyen hosszú élettartama.

A LED-nek mind emellett nincs szüksége felmelegedési időre, ami egyrészt azt is jelenti, hogy nem kell várnunk a bekapcsolás után a megfelelő erősségű fényre, másrészt azt is jelenti, hogy feleslegesen semmiféle energia nem használódik el. A fényforrás több színű is lehet, ennek is köszönheti a közkedveltségét, hiszen mindenki találhat stílusának és kedvének, illetve a helyiséghez illőt és megfelelőt. A felhasználás is sokrétű, ezekkel foglalkozunk most.

Felhasználás

A LED szalag olyan felhasználási területeiről már rengeteget olvashattunk, mint a nappali és a hálószoba dekorációja, vagy mint a lépcsőfokok kihangsúlyozása, esetleg a kirakatok éjszakai világítása, és a külső felhasználási területekbe is lépten-nyomon belefutunk, mivelhogy létezik vízálló változata is – a tápegységgel együtt –, tehát medencék és kertek világítására is alkalmas, sőt a fürdőszobai párát is könnyedén elbírja. Nem nagyon beszélnek azonban arról, hogy a konyhában milyen funkciója lehet ennek a szalagnak. Mi most a LED szalag konyhai felhasználását mutatjuk be.

LED szalag a konyhában

A konyha is egy olyan hely, amely néhány otthonban központi helyet foglal el, főleg ha az ebédlő is hozzátartozik. Abban az esetben tehát, ha a konyha nem egy kis lyuk, ahol éppen csak megfőzünk, akkor érdemes úgy kialakítani, hogy az kellemes tér legyen.

A LED szalag konyhai használatban is kerülhet a mennyezetre, méghozzá érdekes a szekrények fölé helyezni, mint ahogyan ez a következő képeken látható. Ebben az esetben a konyha egy különleges és kellemes hangulatot kap, természetesen este, de így akár egy romantikus vacsorába se zavar bele a neonfény vagy a villanykörte.

Arról már olvashattunk sok helyen, hogy a LED szalag kiválósága a figyelmeztetés, vagy az útvonalak mutatása, ez pedig a konyhában is jól működik, főleg az éjszakai nassolóknak. A szekrény és a padló találkozásához illesztett szalad tökéletes fényforrás lehet éjszaka a bukdácsolóknak, és természetesen újra meg kell látni ebben a hangulatvilágítási lehetőséget is.

LED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.comLED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.com

Ha már a hangulatvilágításnál tartunk, akkor a következő képeket is érdemes szemügyre venni. Itt a LED szalag már kissé egy bárrá varázsolja a konyhát. Pincékbe és valóban a bárok pultjaiba is tökéletesen illik ez a fényforrás. Akár a polcok alá, akár fölé, vagy a már előbb említett padlóra helyezett szalag is jól mutat, és kellemes, sejtelmes hangulatot áraszt.

LED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.comLED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.com
LED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.comLED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.com
LED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.comLED szalag a konyhában | Forrás: pinterest.com
A tippeknek pedig nincs vége, hiszen ha konyha, akkor polcok és ha polcok, akkor olyanok, amelyek LED szalaggal vannak körbevéve. Kizárólag modern lakásokba és modern konyhákba ajánljuk, de oda nagyon, hiszen tökéletesen mutat. A sárga fényű LED elég futurisztikus hangulatot tud teremteni, használjuk ezt ki, ha bírja az ízlésünk.

Ezekkel a fényforrásokkal tökéletesen egyedivé tehetjük lakásunkat, konyhánkat, és még spórolhatunk is a villanyszámlán. Legyünk környezettudatosan modernek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...