2015.05.09. 11:00:00 7921 192

Így formázd a szemöldököd egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte hihetetlen, hogy az a kis szőrpamacs ott a szemünk felett, vagyis a szemöldökünk mennyire meghatározza arcunk milyenségét. És hogy azon a néhány centin mekkora hibákat lehet ejteni, ha nem a megfelelő módon állunk neki a kiigazításának. Néhány trükk segíthet elkerülni a „katasztrófát”.

A szemöldök formázása otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A szemöldök formázása otthon

Amire szükséged lesz

Végy egy ecsetet, egy szemöldökkefét, egy csipeszt és egy ollót.

Amit tenned kell a szép szemöldökért

Először is meg kell határoznod a szemöldök vonalának ívét: A szemöldök ívének kezdete az orrcimpa vonalától a belső szemsaroknál van. A szemöldök legmagasabb pontja az orrcimpa vonalától a szem közepe fölött van. Az ív vége az orrcimpa vonalától a külső szemsarokig terjed.

Ha megvan az ív…

… a kefével oldalról simítsd végig a szemöldököd. Kezdd a szemöldök közötti résszel, távolítsd el innen a felesleges kis szőröket. Aztán jönnek a finom kis pihék a szemöldök vonala alatt.
Fésüld át ezután alulról és a kiálló részeket ollóval igazítsd a többihez. Végül fésüld át felülről lefelé és megint vágd „hozzá” a szemöldök többi részéhez. Aztán nézd össze, hogy egyforma legyen a két szemöldököd.

Mikor a legideálisabb?

A szemöldök igazítását érdemes fürdés utánra időzíteni, ilyenkor kicsit kitágulnak a pórusok és a kis szőrszálak, illetve a bőr is megszabadul a rajta lévő felesleges zsírrétegtől. Mivel a bőr a szedés után rendszerint kipirosodik, célszerű a „munkálatokat” néhány órával, ideálisabb esetben egy nappal azelőttre időzíteni, amikor emberek közé mennénk.

Milyen az ideális csipesz?

A legjobb, ha a csipeszed vége egy kicsit ferde, így megkíméled magad attól a bosszúságtól, hogy ne tudd megfogni az egészen apró szőrszálakat.

Mit tehetsz, hogy ne fájjon?

Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a „tisztításra” ítélt területet jégkockával lehűtöd. Enyhíthetsz a fájdalmon, ha az épp aktuális részen kifeszíted a bőrt.

Forrás:gofeminin.de, brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...