2015.05.19. 17:30:26 16099 215

Így akadályozd meg a bosszantó szőrbenövést!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron bolond, aki nem kap kedvet a rövidnadrághoz és a miniszoknyához. Vagy az is lehet, hogy nem volt ideje szőrteleníteni, esetleg csúnya szőrbenövése van. Most ez utóbbi ellen szeretnénk tippeket adni, hogy 100%-ig ki tudd élvezni a jó időt!

Szép lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép lábak

Ha süt a nap gyakrabban kell szőrteleníteni, egyrészt azért mert sűrűbben mutatjuk meg a lábunkat, másrészt pedig a szőr is gyorsabban nő ilyenkor. A napos órákat azonban meg tudja keseríteni a szőrtüszők gyulladása és a szőr benövése. Már pedig ez attól függetlenül előfordulhat, hogy milyen szőrtelenítési formát részesítesz előnyben. Mit tehetünk ellene?

Szőrtelenítés előtt

Használj bőrradírt!

Az elhalt hámsejtek el tudják tömíteni a szőrtüszőket, megváltoztatják a szőr növekedési irányát, és így megakadályozzák, hogy a szőr egyenesen nőjön. Éppen ezért szőrtelenítés előtt érdemes leradírozni az elhalt hámsejteket, majd hetente, két hetente ismételni ezt az áldásos tevékenységet. Persze ne közvetlenül a szőrtelenítés előtt radírozz, hiszen akkor túl sok irritáció érné a bőrt egyszerre. Jobb 2-3 nappal előbb elvégezni a radírozást.

Hogy milyen bőrradírt használj? Ehhez is van tippünk: Természetes bőrradírok a szép bőrért

Használj bőrpuhító olajat!

A módszer lényege, hogy a bőrt a szőrtelenítés előtt olajjal lágyítjuk, 10 percig rajta hagyjuk, majd utána borotváljuk le. Ez inkább csak borotválkozás előtt praktikus, epilátor vagy gyanta használatakor inkább mellőzzük, mert az epilátor el fog siklani a szőr felett, a gyantacsík pedig nem fog tapadni.

Hasonlóképpen felpuhítja a bőrt, ha meleg vizes törölközőbe bugyolálod a lábad pár percre, majd utána szárazra törlöd. Ezt alkalmazhatod epilálásnál is.

Szőrtelenítés után

A szőrbenövést a legjobb, ha megelőzzük, ezt pedig csak úgy tehetjük meg, ha két szőrtelenítés között is karban tartjuk a bőrünket. Erre jó megoldás a már említett bőrradír alkalmazása heti egy alkalommal, majd jöhet a megfelelő ápolás.

A szőrtüszők az enyhe bakteriális fertőzés miatt gyulladhatnak be, ezért vörösek és duzzadtak lesznek. Megelőzheted ezt, ha antibakteriális szerekkel kezeled borotválkozás és epilálás után a bőrt. A kozmetikában például sebbenzinnel fertőtlenítenek, de ennél sokkal jobb megoldás a teafa- vagy a levendula olaj. Csepegtess belőle a testápolódba, vagy vízbe, és mosd át vele a lábad.

Forrás: napidoktor.hu, femina.hu | Összeállította: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.