2014.10.31. 08:45:56 4123 19

Ifjúsági- és sportcsatornával bővül a közmédia kínálata
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jövőre két új csatornával bővíti kínálatát a közmédia. A Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd, míg az M4 Sport csatorna kiemelt feladatának a 16 kiemelt magyar sportág életének, továbbá nemzetközi sportesemények bemutatását, versenyeik közvetítését tekinti - közölte az MTV Zrt. és az MTVA csütörtökön az MTI-vel.

Sportcsatorna | Fotó: 123rf.com, Andriy Popov - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportcsatorna | Fotó: 123rf.com, Andriy Popov

Közleményükben azt írták: elérkezett az idő, amikor a szervezeti energiákat a tartalomszolgáltatás minőségi fejlesztésére fordíthatják, és a magyar közönség igényeit a legteljesebb mértékben kiszolgálni képes közszolgálati tartalom előállítására koncentrálják. E cél érdekében az MTV Zrt. és az MTVA két új, közös projektet indított útjára az elmúlt hetekben.

A Petőfi TV-ről azt írták, jelentős részben saját gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni.

Közölték, hogy a csatorna - akár képi világában, akár ritmusában, hangvételében - merőben új lesz a magyar közszolgálati televíziózásban, és azzal is, hogy sok-sok türelemmel, nagy kreativitással és nyitottsággal kell e csatorna hangját, stílusát, műsorszerkezetét kialakítani, alkalmazkodva a mai fiatalok médiafogyasztási szokásaihoz, beleértve az internetet, és különösen a közösségi médiafelületeket, illetve az okostelefon-alkalmazásokat is.

Hozzátették: az új csatorna megindításának előkészületei elindultak, a csatorna létrehozása semmilyen módon nem érinti a jelenlegi gyerekcsatornát (M2).

A Petőfi TV a tervek szerint 2015. március 15-én kezdi meg adásainak sugárzását, amely a digitális földfelszíni műsorterjesztésnek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhető lesz az úgynevezett alapcsomag részeként.

Az M4 Sport csatornáról azt írták: Magyarországon közmegegyezés van arról, hogy a magyar sport kulturális érték, és a magyar közönség a nemzetet összetartó erőként tekint a sportra, sportolóira.

Ez a felismerés vezetett oda, hogy önálló, minden magyar állampolgár számára elérhető közszolgálati sportcsatorna létrehozását kezdeményezzük a médiatanácsnál - közölték.

Az M4 Sport csatorna vételének helyét és lehetőségét a médiahatóság jogosult megállapítani, e döntéstől függ majd az, hogy a csatorna hol lesz elérhető - olvasható a közleményben.

Közölték: az M4 Sport közszolgálati csatorna nem a jelenleg működő magyar kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni.

Mint írták, tiszteletben tartják, hogy a meglévő sportcsatornák közkedvelt tartalmat sugároznak, tevékenységük sok-sok nézőt vonz, ezért az M4 Sport csatorna nem az angol, német, francia vagy olasz futballbajnokságokat kívánja közvetíteni, és nem a kereskedelmi tévék konkurenciája kíván lenni.

Tájékoztatásuk szerint az M4 Sport közszolgálati csatorna kiemelt feladatának tekintik a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények, olimpia, világ- és Európa-bajnokságok kiemelkedő magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését.

Közölték, tervezik továbbá a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás-események műsorra tűzését.

A sportcsatorna elindításával kapcsolatosan előkészítő projektcsapatot állítottak fel. A csatorna döntően saját gyártású műsorokkal indul, amely az új főszerkesztő, Szujó Zoltán vezetésével a tervek szerint 2015 nyarán kezdi meg sugárzását.

Az MTVA már megkezdte a sportági szakszövetségekkel a tárgyalásokat, és mind a 16 kiemelt sportággal rövidesen le is folytatja azokat.

A két csatorna költségei a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem járnak majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja - olvasható a közleményben.

Az MTV Zrt. és az MTVA vezetői arra kérik a közvéleményt, a média munkatársait, legyenek türelemmel az új csatornák részleteivel kapcsolatban. Közös érdekünk, hogy mind a fiatalok, mind a sportszeretők érdekében sikeres és mindannyiunknak örömet szerző közszolgálati csatornák induljanak - írták.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...