2014.10.29. 20:09:20 6071 35

Hűvös hónapokra védőpajzs a bőrnek: a sheavaj
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többen fordulnak a 100%-ig természetes eredetű bőrápoló olajokhoz, krémekhez és testvajakhoz. A sheavaj az egyik legnépszerűbb ezek közül, hiszen nem túl drága és könnyen hozzáférhető természetes bőrápoló, amely telis tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal. Miért érdemes egy esélyt adnod ennek a tápláló vajnak? Mert egyszerűen jó!

Sheavaj | Fotó: sheaessence.ca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sheavaj | Fotó: sheaessence.ca

Nem mindegy milyen forrásból szerzed a sheavajad!

Sajnos vannak kevésbé jó minőségű termékek is, de ha prémium kategóriájút választasz, valószínűleg nem fogsz csalódni. Mivel a termék 100%-os testvaj és nemcsak nyomokban tartalmaz sheavajat, ezért már egy kis tégellyel is sokáig biztosíthatod bőrödnek a megfelelő ápolást.

Figyelem, meleg kezűek előnyben!

Tudnod kell, hogy szobahőmérsékleten szinte szilárd halmazállapotú a vaj, ezért csak apránként, a kezünkben előmelegítve tudjuk a bőrünkbe bedolgozni. A teljes test ápolása bizony időigényes feladattá válhat, ha hűvös az idő és a kezed is (mint az enyém :)), de a bőrbe már gyorsan beszívódik a vaj és cserében nem kell naponta hidratálnod sem. Megéri az esetleges vesződséget, és a radiátoron vagy egy tál meleg vízbe helyezve a dobozt, egy kicsit meg is olvaszthatod.

Vitaminkoktél a bőrnek

A-vitamin tartalmának köszönhetően kiválóan ápolja a száraz bőrt, segít a ráncok megelőzésében, sőt ekcémás vagy dermatitiszre (azaz bőrgyulladásra) utaló tünetek esetén is alkalmazhatod. A sheainstitute.com oldal szerint a prémium sheavaj még a bőrallergiát is enyhítheti, segít napégés, rovarcsípések, sőt bőrfagyás esetén is. Sok felhasználó számolt be arról, hogy a shea gyorsíthatja a sebgyógyulást is – olvasható az American Shea Butter Institute honlapján.

Ez a pompás hidratáló szer az A-vitaminon kívül E-vitamint is tartalmaz, amelyet szintén a szépség szolgálatába állíthatunk. Az E-vitamin lassíthatja a sejtek öregedési folyamatait, hatékony antioxidánsként fellép a szabadgyökök ellen és pozitív hatása lehet a mikrokeringésre is. Ennek köszönhetően a sheavaj védőpajzsként szolgálhat a különböző környezeti hatások ellen, mint például a napsütés vagy a túlzott hideg.

Speciális esetek

A sheainstitute.com felsorol 21 esetet, amikor kifejezetten ajánlott lehet a sheavaj használata, ebből emelnénk ki párat.

Először is egyértelmű, hogy a száraz a bőr egyik legjobb barátja. Használhatod akár a teljes testen vagy csak a kiemelkedően száraz felületeken, mint például a sarok vagy a könyök. Az arcodon is alkalmazhatod és kézkrémnek is kiváló a hideg hónapokban.

A bőrallergiát is említettük már, tehát érzékeny bőrűek is alkalmazhatják, viszketés, bőrgyulladás, ekcéma esetén is.

Égési serülésekre, napégésre is jó lehet, ezenkívül a hegekre is alkalmazható, hiszen elősegítheti a gyógyulást.

Ha babát vársz vagy fogyókúrázol, és el akarod kerülni a terhességi csíkok, avagy striák megjelenését, akkor masszírozd a pocakodba, a fenekedet és a combodat se hagyd ki! Jó eséllyel megelőzheted a bőrcsíkok kialakulását.

Ajakápolásra is kiváló, hiszen nem tartalmaz káros anyagokat. Ha kicserepesedett a szád a széltől, este, lefekvés előtt kend be seavajjal, majd reggel ismételd meg indulás előtt, ha szükséges. Délutánra már pihe-puha lesz.

Hogyan ismerjük fel a jó minőségű sheavajat?

Akárcsak a kémia órákon, 3 dologra kell figyelned: szín, szag, halmazállapot. :) A 100%-ig természetes, kemikáliáktól mentes, jó minőségű sheavaj bézs színű, jellegzetes, kissé talán mogyorós-pekándiós illatú (ám ez kb. 20 perc után elillan). Ez az illat nem mindenkinek jön be elsőre, személy szerint én imádom, de ha mégsem kedvelnéd, 20 perc után valóban nyoma sincs. Halmazállapotát tekintve szobahőmérsékleten kemény, de ahogy hőhatás éri, olvad, mint a vaj. Ha a vásárolt sheavajad nem ilyen, akkor valószínűleg nem 100%-os tisztaságú.

Forrás: sheainstitute.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...