2016.03.26. 14:46:58 8606 242

Húsvéti játékok a tojáskeresésen túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerintem szinte mindenkinek van legalább egy olyan húsvéti emléke, amikor is egyedül, a testvérével, vagy a család többi gyerkőcével húsvéti ajándékokat, csokinyuszikat és csokitojásokat keres a fűben. Jó móka volt, de ha szülőként, nagyszülőként más szórakozást is keresnél, most figyelj!

Családi húsvét - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi húsvét

Ha úgy gondolod, idén más játékot is bevetnél a gyerekek szórakoztatására, esetleg feldobnád a régi, jól beváltakat, mindenképp görgess tovább!

Dobd fel a tojáskeresős mókát

Ha maradnál a réginél, de kicsit változatnál rajta, egy apró trükkel feldobhatod: „hideg”, „meleg”, „langyos”, „jéghideg”, és ehhez hasonló jelzőkkel jelezd a gyerekek felé, milyen közel vannak az elrejtett finomságokhoz, játékokhoz.

Hogy legyen helye a sok finomságnak

Természetes készíthettek együtt fészket is, ahova a keresgélés során összeszedett kincseket gyűjtheti a gyerkőc.

Fő az igazságosság!:-)

Ha közös ajándék-, illetve csokigyűjtés van, és szeretnétek, hogy mindenki egyformán kapjon belőle, gyűjtsétek egy közös kis fészekbe vagy kosárba. Aztán mindenki vegyen egyet, amit a legjobban szeretne, és folytassátok, amíg el nem fogy a csokihalom. Ha szeretnétek egy kicsit izgalmassá tenni az „osztozkodást”, tegyetek fel egymásnak kérdéseket, adjatok egymásnak érdekes feladatokat.

Állati „activity”

Hogy ugrál a nyuszi, mit csinál egy bárány, vagy egy tyúk? A csapat egyik tagja mutogasson el egy állatot, a többiek pedig találják ki.

Süssetek, főzzetek együtt

A húsvét a szülőknek, főleg az anyukáknak a sütésről, főzésről szól. Vonjátok be a gyerkőcöket is, készítsetek együtt valami finomat.

Ügyességi verseny

Ha jó az idő, és szeretnétek bevonni a hímes tojásokat is a mókába, rendezzetek „sorversenyt”! Egy-egy tojást tegyetek egy evőkanálra, és két versenyző menjen végig a kijelölt távon úgy, hogy a tojás a kanálon marad. Aki előbb a célba juttatja a tojást, az nyer. A játék közben fejlődik a gyerkőc egyensúlyérzéke, ügyessége, gyorsasága.

Forrás: mopo.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...