2015.06.20. 14:31:44 13502 407

Hurrá, itt az „uborkaszezon”! – Amit az „ubiról” még tudni érdemes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kovászosan? Imádjuk! Savanyítva? Rajongunk érte! Salátának, tejfölösen, fokhagymásan? Ki nem hagynánk! Más zöldségekkel, igazi diétás ételként? Úgy szeretjük, hogy megesszük! Sőt, még a házi gyógyszertárunkban, szépségszalonunkban is ott a helye! Érdekességek, amit jó, ha tudsz az uborkáról.

Uborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Uborka

Amit csak az amerikai filmekben látni…

… de mindenkinek érdemes kipróbálni! Ez nem más, mint a karikás szemek eltűntetése úgy, hogy egy-egy szelet, kicsit lehűtött uborkát teszünk egyik, majd másik „nézőkénkre”. Csodákra képes, egyszer-egyszer kötelező esti lazítós program.

Ha leégtél, akkor is jól jöhet

Ha a túlzásba vitt napfürdő miatt kissé megpörkölődtél volna, tégy bőrödre néhány szelet uborkát, esetleg uborkapépet. Hagyd hatni 1-2 óráig, hadd élvezhesse bőröd is e csodás zöldség jótékony, hűsítő és tápláló tulajdonságait.

Ha „csípős” élményben volt részed

Rovarcsípés esetén, már az elején érdemes orvosolni a problémát egy kis uborkalével, vagy péppel. Kenjük be vele a duzzadt részt, hogy enyhítsük az égő, viszkető érzést.

Segítség zsíros bőr esetén

Hiába használok „uborkás” hidratálókrémet az arcbőrömre, amely igazi mintapéldánya a vegyes bőrtípusnak, mégis egy „Jajj, tényleg!” felkiáltással csaptam a homlokomra, mikor először olvastam erről a különleges házi szerről. Igen, reszelt uborkából és némi joghurtból rendkívül jó pakolás készíthető, melyet 15-20 percig kell a bőrünkön hagyni ahhoz, hogy szinte újjászülessünk.:)

Feltölt belül…

A-, B-, C-vitaminban gazdag, támogatja, erősíti immunrendszerünket, így érdemes rendszeresen fogyasztani, salátaként, esetleg italként. Spenóttal, sárgarépával összeturmixolva igazi vitaminbomba. Ízületeinkre is jó hatással van, illetve kordában tartja vérnyomásunkat, vércukor- és koleszterinszintünket.

… szépít kívül (is)

Ha rendszeresen fogyasztod fent írt formák valamelyikében, az előbb vagy utóbb a bőrödön is látszik. Hiszen csakúgy ragyogsz! Ez minden bizonnyal az uborkában található szilíciumnak, magnéziumnak és káliumnak köszönhető.

Ha majd’ megesz a „méreg”

Vagy ha épp diétázol, az uborkára akkor is lehet számítani! Mindkét esetben lédús tulajdonságának lehetünk hálásak. Nem puffaszt, nem okoz székrekedést sem. Emiatt is, illetve B-vitamin tartalma és méregtelenítő hatása miatt másnaposság ellen is rendkívül jó szolgálatot tehet.

Gyűjtötte és összeállította: ssz

Forrás: szimpatika.hu, nosalty.hu, isten-patikaja.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...