2016.03.12. 11:16:47 10662 289

Hurrá, itt a hosszú hétvége! – De mihez is kezdjünk vele?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei év nem kényeztet el minket hosszú hétvégékkel, a négynapos ünnepből idén csak kettő jut, ezért jó, ha megbecsüljük őket.:-) Az egyik mindjárt így év elején „tör ránk”, nem kis löketet adva ezzel az esztendő többi napjára (pláne, hogy nemsokára Húsvét;-)). De mihez is kezdjünk a hirtelen ránk szakadt rengeteg idővel?

Hétvége - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hétvége

Ilyenkor úgy érezzük: az a négy nap örökké tart, végtelen és csak a miénk. Két eshetőség állhat ilyenkor fent: vagy annyi mindent betervezünk, hogy aztán nem marad időnk semmire, pláne nem pihenésre, és végül hullafáradtan kezdünk neki a csonkahétnek. Vagy egyszerűen fogalmunk sincs, mivel töltjük négy napot, minden ráér, mert „majd holnap”, aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy a hosszú hétvége már csak egy ködös emlék és holnap bizony munka.

Ha nem is igényel feltétlenül haditervet négy csodálatos szabadnap, azért gondold végig, mit is szeretnél csinálni.

De mégis, mit csináljunk a hétvégén?

Ha elutazol, akkor tiszta sor, hogy ez a pár nap a lazulásról szól majd. Evés, ivás, wellness, kirándulás, kikapcsolódás, maximális relax. Ám ha otthon maradsz, akkor is eltöltheted hasznosan (vagy épp felettébb haszontalanul) az időt.

  • Légy őszinte: hány könyv, magazin porosodik az éjjeliszekrényedben, amikre az „Egyszer majd elolvasom” címkét aggattad? Na, ugye, hogy Nálad is van egypár!:-) Ne légy rest ilyenkor valódi könyvmollyá válni, még ha csak arra a pár napra is.

  • Tarts lusta napot! Jelölj ki egy napot a négyből, amikor sokáig alszol, egész nap pizsamában vagy, ágyban reggeliztek/ebédeltek/vacsoráztok, olvastok, filmeztek, egyszóval lustálkodtok, és legalább egy napig nem törődtök azzal, mit is kellene még megcsinálni.

  • Ha már közelgő ünnep, meg tavasz, és eddig nem volt rá időd (és nagy valószínűséggel ezután sem lesz sokkal több), ugorj neki a nagytakarításnak. A 4 napból 1, 2, esetleg 3 nap lecsíphető, és akkor 1 napod még mindig marad a pihire.

  • Vár a kert! Ha az időjárás is megfelelő, és már megvannak a megfelelő előkészületek, nyugodtan nekiállhatsz a kerti teendőknek. Persze, a házban, kertben végzendő nagyobb munkák előtt azért egyeztess a család többi tagjával, hátha nekik más elképzelésük van a hosszú hétvégével kapcsolatban.

  • Hetek, hónapok, netán évek óta tolod a szekrényedben felhalmozódó ruhák átválogatását? Hát most itt az alkalom! Nézd át őket, melyik az, amelyik nélkül nem tudsz élni, illetve van-e olyan, amit már biztos nem hordasz majd. Utóbbiakat gyűjtsd össze és vidd el a közeledben lévő olyan helyre, ahonnan biztos rászorulókhoz kerül majd.

  • Azt hiszed, ismered a lakóhelyed összes szép (kiránduló)helyét? Lehet, tévedsz! Ha az időjárás engedi, menj, menjetek el a még fel nem fedezett vagy az újra felfedezésre „szoruló” tájakra. Kiránduljatok, sétáljatok egy nagyot, töltődjetek fel az első tavaszi napsugarakkal!

  • Már olyan régóta szeretnél összehozni egy találkozót a barátaiddal, vagy csak visszaírni valamelyiküknek, visszahívni az egyiket? Hát, erre most lesz időd, ha Te is úgy szeretnéd! Ne légy rest felkeresni őket egy telefonos vagy személyes baráti csacsogás tervével.

Összeállította: ssz

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában