2015.05.19. 13:19:00 7340 152

Hova menjünk pünkösdölni? - Éljen a wellness!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A különböző pünkösdi népszokásoknak (pl.: pünkösdölés, pünkösdi király stb.) a tavasz méltó köszöntése volt a feladata, a kereszténység pedig ekkor ünnepli a Szentlélek eljövetelét és az ezzel járó ajándékok kiáramlását, valamint az Egyház születésnapját is. Van okunk tehát bőven ünnepelni.

Hidromasszázs, wellness - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hidromasszázs, wellness

Mi most azoknak gyűjtöttünk össze egy-két lehetséges programot, akik elutaznának a hosszú hétvégére. Mivel az időjárás esősre fordul, a kültéri programok, kirándulások kissé háttérbe szorulnak. Szerencsére az ország bővelkedik a gyógyvizekben, így minden körülmény adott egy kis wellnessre. De hova menjünk? Célozzuk meg a kisebb városokat, ahol extra programokkal is várnak minket a hosszú hétvégére! Ejtőzzünk egy kicsit!

Zalakaros

Zalakarosra a termálon kívül a szépen felújított belváros és különböző koncertek is csábítanak. A város szépségeiről bővebben itt olvashatsz: A zalakarosi titok

Gyula

Ha kellemetlen is az időjárás, Gyulán megmelegedhetsz! A termálon kívül a 100 éves cukrászdában és a pálinka múzeumban is biztosan meleg van, és neked is jut egy kis szívmelegítő, a várban pedig legalább a szél elől meghúzhatod magad.

Itt írtunk Gyuláról bővebben.

Sárvár

A sárvári termál még ma is legendás a 80-as években készült reklámnak köszönhetően. (Ezt nevezzük igazán hatásos marketingnek! :))A gyógyfürdőzésen kívül a Nádasdy-vár és múzeum szolgálhat beltéri programként.

Hévíz

A kellemesen meleg hévízi tavat (kb 30°) rossz időben is érdemes meglátogatni. Az eső elől a fedett részen bújhatunk el, ám a vízben még az nyári zápor sem zavarja annyira az embert. Ha meguntuk a fürdőzést érdemes meglátogatni a közeli Festetics kastélyt Keszthelyen, no és a nem messze található marcipán múzeumot!

Balatonfüred

Ide nem feltétlenül a wellness, sokkal inkább a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál miatt menjünk! A könnyű és komoly zenei koncerteken kívül Picasso és Robert Capa kiállítás is lesz, ezenkívül kézműves családi programok is várják az érdeklődőket.

Hajdúszoboszló

Nem akármilyen programmal várják a fürdőzés és az evés szerelmeseit Hajdúszoboszlón. A pünkösdi hétvégén a söré és a grillételeké a főszerep, ami bizonyára jól fog esni a wellness szeánszok után. Ha tehetnénk, mi ezt a programot választanánk. ;)

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...