2015.06.25. 17:30:36 6539 220

Hősök tere, avagy Te is lehetsz hős
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az utcán valaki rosszul lesz, mi az első gondolatod? Részeg? Ki akar rabolni? Lehet, hogy tényleg rosszul van? Miután ezek a kérdések végig futottak az agyadon, odamész segíteni, vagy inkább elfordulsz és tovább sietsz? Felismered egyáltalán az olyan helyzeteket, amikor valakinek szüksége lenne a segítségedre?

Hősök tere - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hősök tere

Én például folyamatosan ilyen helyzetekbe keveredem. Pár éve egy mozgás sérült fiút segítettem át a villamos síneken (észrevettem, hogy nem tud hogyan lelépni a peronról, hogy átkeljen a túloldalra), majd az aluljárón is. A férjemmel még motorral is megálltunk egy hölgynek segíteni, aki a szemünk láttára esett el. Az idős néniknek pedig gyakran felajánljuk, hogy segítünk elvinni a bevásárlást a bejárati ajtóig, vagy éppen csak fel a lépcsőn az aluljáróban stb. Alap, hogy átadom a helyem kismamáknak, gyerekeknek és idős embereknek a buszon.

Nem gondoltam soha, hogy bármi különlegeset teszek, egyszerűen úgy érzem, hogy segítenem kell, ha valaki segítségre szorul. Persze olyan is van, hogy visszautasítják, a rendőrtiszt barátnőm pedig folyamatosan attól fél, hogy egyszer valaki visszaél majd a jóindulatommal. Ő valószínűleg azok közé az emberek közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy kihaltak már az önzetlen emberek.

A Hősök tere projekt ennek az ellenkezőjét szeretné bemutatni, és azt, hogy igenis rajtunk múlik az, hogy milyen a világ körülöttünk. Mottójuk, az vagy, amit teszel - pontosan erre szeretne rávilágítani. A Non-profit szervezet programjához bárki csatlakozhat, és egy 30 napos kihíváson is részt vehet, melyhez egy tréning is kapcsolódik, amely segít felismerni azokat a helyzeteket, amelyekben segítséget nyújthatunk és szociálisan érzékenyebbé válhatunk. A kezdeményezéshez több híresség is csatlakozott.

A Hősök tere nagykövetei

Harcsa Veronika a projektről

Jakupcsek Gabriella a kezdeményezésről

Ha nem hiszed, hogy léteznek szuperhősök és rendkívüli emberek, ne menj messze, mert egy hazai kezdeményezésnek köszönhetően most bebizonyítjuk, hogy mégis itt élnek körülöttünk és nincsenek is olyan távol tőled, mint gondolnád. Szerintünk Te is egy ilyen ember vagy! A Hősök tere kezdeményezéshez itt csatlakozhatsz!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...