2015.04.21. 09:41:01 49829 255

Hogyan vízkőtelenítsük a vasalót?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízkő miatt ronda, barnás vagy sárgás foltokat hagyhat a vasaló a ruhákon. Különösen bosszantó ez egy drága, frissen mosott fehér ingen... Az is előfordulhat, hogy szimplán csak nem gőzöl olyan hatékonyan a vasalónk mint kellene neki, mert eltömíti a vízkő. Ezt a problémát meg kell oldani, lehetőleg gyorsan és olcsón!

Vasaló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasaló

Mikor szükséges tisztítani a vasalót?

A legjobb, ha rendszeresen tisztán tartjuk, hogy elkerüljük a fent vázolt következményeket. Honnan tudod, hogy mikor van itt az ideje a karbantartásnak? Ellenőrizd a vasaló talpát! Ha a gőznyílások környékén már látsz vízkőlerakódásokat, foltokat, netalántán azt veszed észre, hogy a nyílás is szűkült ennek köszönhetően, akkor egyértelmű, hogy eljött a vasalótakarítás ideje!

Magát a víztartályt is megnézheted, ha a vízben vízkődarabkák úszkálnak, vagy a vasaló falára lerakódott, akkor biztos lehetsz benne, hogy vízköves a hasznos háztartási gép.

Mivel tisztítsd?

Az ecet szinte minden háztartási gép vízkőmentesítésére jó, nincs ez máshogy a vasalóval sem, így a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás ez az enyhe sav lesz, ami kitűnő vízkőoldó hatással bír.

Mielőtt nekilátsz a műveletnek, nyiss ablakot, mert nagyon erős lesz a szag.

Öntsd fel a víztartályt ¼ részig ecettel, majd zárd le azt. Állítsd a legmelegebb fokozatra a vasalót, majd dugd be a konnektorba. Állítsd a talpára és hagyd így 5-10 percig, amíg az ecet dolgozik. Utána fogj egy darab rongyot, amit nem sajnálsz, és gőzöld ki rá a vasaló tartalmát.

Ezután töltsd fel a tartályt vízzel és ismét gőzöld ki a tartalmát. Folytasd addig a műveletet, amíg ismét tiszta gőz nem jön a vasalóból. Semmiképpen ne használd addig a deszkán vagy olyan ruhán, amit féltesz.

Előzd meg a problémát!

Használj desztillált vizet a vasaláshoz, így tovább vízkőmentes maradhat a tartály.

Ajánlott cikk: Lehetetlen? Így szeresd meg a vasalást!

Forrás: knowhow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...