2015.06.04. 13:17:07 8750 258

Hogyan tartsd be a fogyókúrád szabályait?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha sikeresen kiválasztottad a számodra megfelelő fogyókúrát, akkor már csak egy feladat vár Rád, de ez a legnehezebb! Tartsd be a diétád szabályait! Hogy hogyan? Erősítő tippek a kezdetekhez és a folytatáshoz is!

Fogyókúra, diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra, diéta

0. Ne gondold, hogy könnyű lesz!

A diéta rendkívüli és folyamatos figyelmet igényel, amit pár hét után már nehéz fenntartani, sőt, van, akinek ez már pár nap után is nehézséget okoz. A hiba nem benned van: a fogyókúrázás igenis, hogy nehéz. Nulladik lépésként fogadd el ezt a tényt!

Nem lesz könnyű menet, ha belevágsz. Koncentrációt, elszántságot és akaraterőt igényel majd a diétád betartása. Lesznek nehéz napok, lesznek nehezítő körülmények és kísértések, de a lényeg, hogyha egyszer-egyszer el is csábulsz, ne add fel! Ne gondold azt, hogy most már mindegy, ott eszi a fene az egészet, inkább légy résen és készülj fel!

1. Keress társakat!

A legtöbb embernek könnyebben megy a fogyókúrázás, ha valakivel együtt próbálja meg felvenni a harcot a kilók ellen. Ideális esetben ez a fogyi partner a párunk, így nem kell kétféle vacsorát készítenünk. Ha neki nincs szüksége fogyásra, akkor a munkahelyünkön vagy a közeli baráti körünkben keressünk társat, akivel tarthatjuk egymásban a lelket, megvitathatjuk a mélypontokat és recepteket, tapasztalatokat cserélhetünk. Kereshetünk egy fogyókúrás csoportot is, amihez csatlakozhatunk. Jó, ha van valaki, aki felvidít, amikor szükséged van rá, még ha idegen is.

2. Nem hülyeség az ételnapló!

A kutatások szerint azok, akik 5 hónapon keresztül naplót vezetnek az étkezéseikről kétszer annyit fogyhatnak, mint azok, akik nem. Ha mindent leírsz, amit nap közben megeszel és megiszol, az segíthet leleplezni azokat a rossz szokásokat, ételetek és italokat, amelyek szabotálják a diétádat.

3. Ne feledkezz meg a kellő motivációról!

Itt ereszd szabadon a fantáziádat, és vess be bármit, amiről úgy gondolod, hogy segíthet a motivációd megtartásában. Helyezz el üzeneteket a tükrön vagy a hűtőszekrényen, vásárolj magadnak egy olyan ruhát, amibe bele szeretnél férni, és mondd el magadnak mindennap, hogy mennyire nagyszerű vagy!

4. Kerüld el a kísértést!

Nem tudsz ellenállni a fagyinak, a cukros üdítőknek, dzsúszoknak vagy csokis keksznek? Akkor véletlenül se tankolj fel vele otthonra, a boltban pedig egyszerűen ne menj be az édességes sorokba. Figyelj erre tudatosan. A munkahelyeden tarts a fiókban egészséges nassolni valókat: almát, banánt, mandulát, pufi rizst stb. Ez talán segít megakadályozni, hogy a hirtelen jött éhségrohamokat a csokiautomatánál csillapítsd.

5. Tanuld meg a különbséget az éhség és az unalom között!

Ez egy nagyon fontos tanács! Néha az evéssel az agyunkat nyugtatjuk meg és nem a gyomrunkat. Amikor éhes vagy, kérdezd meg magadtól, hogy mikor ettél utoljára és mennyit? Igazán éhes vagy, vagy esetleg csak szomjas? Igyál egy pohár vizet, várj 20 percet, és ha még mindig éhesnek érzed magad, egyél.

6. Legyen több mércéd!

Ne csak a mérleget figyeld! Találj más mérhető dolgokat a diétádban, amelyek annak sikeréről árulkodnak. Ilyen lehet az energiaszint, a közérzet, a hangulat, hogy hogyan állnak rajtad a ruháid és hogy mennyivel magabiztosabb lettél. Lehet, hogy a kilók először gyorsabban, majd lassabban peregnek, vagy éppen fordítva, a lényeg, hogy mindig találj valamilyen pozitívumot a diétádban, ami biztosít arról, hogy érdemes folytatni.

Hogyan válaszd ki a megfelelő diétát? Te milyen fogyókúrás típus vagy? Tudd meg itt!

Forrás: health.usnews.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...