2015.12.11. 12:19:53 22013 152

Hogyan szabadulj meg a hajfesték folttól az arcodon?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ügyesen befested a hajad, nagyon büszke vagy magadra, majd a tükörbe nézel és akkor veszed észre, hogy a hajfesték nyomokat hagyott a homlokodon. Gyakorlatilag egy helyes kis keretbe foglalta az arcodat... Aztán hiába próbálkozol lemosni sminklemosóval, nem jön le. Sőt, még az első hajmosás után is ott marad. Mi a trükkje? Hogyan kell eltávolítani?

Hajfestés otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfestés otthon

Ha otthon fested be saját magadnak a hajad, akkor a fenti probléma még markánsabb lehet. Az arcon és a nyakon is maradhatnak foltok, amelyek a házi hajfestésről árulkodhatnak. A legjobb, ha megelőzöd őket, illetve ha gyorsan eltünteted. Itt van néhány egyszerű tipp, amivel te is boldogulni fogsz.

Kend be körbe a haj vonalánál a homlokod, az arcod és a nyakad vazelinnel, vagy egy zsíros vazelines krémmel, ami megnehezíti a festék számára, hogy a bőröd közelébe férkőzzön, és könnyebb lesz utána lemosni, letörölni. Ha biztosra akarsz menni, még egy pamut pántot is köthetsz erre a kényes területre a krém fölé.

Ha mégis foltos lenne a végére a bőröd itt-ott, próbáld meg egy kis mosogatószerrel lemosni. Nyomj egy keveset egy vattapamacsra, és dörzsöld vele a bőrödet, majd mosd le vízzel. Ha érzékeny bőröd van próbáld meg lemosni egy kis olívaolajjal vagy babaolajjal, mivel ezek segítenek a festék feloldásában, és még puhítják is a bőrt.

A bőrradír, egy jó tonik is segíthet. Egyesek a cigarettahamura esküsznek, ezt személy szerint még nem próbáltuk... Egy vizes vattára cigarettahamut kell tenni, és ezzel törölni át a foltokat.

Ha a folt makacsnak bizonyul nem marad más választásunk, el kell takarni. Az alapozó előtt egy jó hidratáló krémet is alkalmazz, így újra minden a régi lesz. :) A legjobb megoldás azonban a jó öreg megelőzés. Dolgozz óvatosan, vagy ha nagyon ügyetlen a kezed, kérd meg egy barátnődet, hogy segítsen vagy látogass el egy szalonba. Igaz, néha onnan is festékesen tér haza az ember, de lényegesen kevesebb a „nyom”, és már tudod, hogyan távolítsd el. :)

Nemcsak a bőrön, de a fürdőszobában is foltot hagyhat a hajfesték. Mindent azonnal, frissen le kell mosni, hogy ne hagyjon maradandó nyomot. Miután kimostad az ecsetet, a festékes edényt, utána jöhet a mosdókagyló, a kád és, ha nagyon ügyetlen voltál, a csempe. :) Jó, ha egy törölközőt ki nevezel erre a célra..., főleg, ha sötét festéket használsz.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...