2015.01.31. 19:30:49 4922 35

Hogyan maradj egészséges, amikor a gyerekek betegek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki tüsszög a családban, már csak Te tartod magad? Szerencse, hogy legalább egy valaki nem dőlt ki a sorból, hiszen kell valaki, aki ápolgatja a gyerekeket vagy az unokákat. Hogy ez így is maradjon, olvasd el tippjeinket!

Beteg gyermek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beteg gyermek

1. Viselj fürdőköpenyt!

Ha egy beteg csecsemővel van dolgod, akit gyakran ölbe kell venni, akkor a betegápolás idejére használd a fürdőköpenyedet védőrétegként. Vedd fel a ruháid fölé, mielőtt felveszed a gyerkőcöt, és hagyd ott vele, amikor leteszed. Aztán amikor felkel, újra felveheted a köpenyt, így nem kell egész nap olyan ruhát hordanod, amit esetleg letüsszentett.

2. Moss kezet gyakran!

Bár általában nem ajánlatos a kézfertőtlenítők használta, hiszen a jó baktériumokat is elpusztítják, most még ez is megengedett. Moss kezet gyakran és időnként fertőtlenítsd is. Az arcodat is megmoshatod, nehogy benyalj egy adag bacilust. A legjobb, ha minden kontaktus után kezet mosol, de mielőtt ételhez érsz, mindenképpen. A kéztörlőket, törölközőket naponta cseréld.

3. Hadd legyen a közeledben!

Ha a lakás többi részén lenne dolgod, és nem szeretnél 10 percenként a gyerekszobába futkosni, hogy rajta tartsd a szemed, akkor hadd legyen a közeledben! Hogyan? Fordíts két fotelt egymással szemben és ágyazz meg rajta a gyerkőcnek ott, ahol vagy. Töltsd meg az instant ágyat plüssökkel, vagy a kedvenc játékaival! Így minden neszt meghallhatsz.

4. Szellőztess sűrűn!

Akármilyen hideg van, a betegszobát szellőztesd ki legalább 3-4-szer naponta. Persze előtte győződj meg arról, hogy jól be van takarva a kicsi. Kaphat egy extra paplant is erre az időszakra.

5. Legyen saját zsebkendős zacsija!

Egy két évnél idősebb gyermek már ki tudja fújni a saját orrát. Jelölj ki egy zacskó vagy doboz zsepit, ami csak az övé, és kapjon egy kukát is, amibe dobhatja a szemetet. Ha segítség kell, természetesen ott vagy, csak ne felejts el utána alaposan kezet mosni.

6. Viselj maszkot!

Ha nagyon aggódsz, hogy elkapsz valami nyavalyát, akkor viselj maszkot! A viselése egy kicsit kényelmetlen, és a gyermeked/unokád megijedhet tőle – Neked kell eldöntened, hogy adott szituációban mekkora a fertőzésveszély.

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...