2016.10.06. 14:00:23 11631 272

Hogyan legyen több orgazmusod, ahogy telnek az évek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

50 felett sem áll meg az élet, és a titok nyitja valószínűleg az, hogy soha nem szabad abbahagyni, mert sokkal nehezebb lesz újra kezdeni, ha egyszer már úgy döntöttünk, hogy felhagyunk a szexszel. No, de nem feltétlenül kell ennek így lennie, hiszen akár 60 felett is élhetsz kielégítő szexuális életet.

Szex és időskor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex és időskor

Bár a korral csökken az ösztrongén és a tesztoszteron szint, azért nem kell feladni. Mindenképpen kevesebbszer fogod kívánni a szexet, és az is lehet, hogy kevésbé érzed kielégítőnek, ezért sokkal figyelmesebbnek és türelmesebbnek kell lenned magadhoz és partneredhez is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy fel kellene adni az egészet, hiszen az együttlétek közben és után tapasztalható intim atmoszféra nehezen pótolható mással, és könnyebben távolodnak el a párok.

Milyen tanácsokat adnak az egészségügyi szakértők az idősödő pároknak a kielégítőbb szexuális élet eléréséhez? Íme:

1. Mondj nemet az italra és a cigarettára

Az alkohol és a cigaretta hasonló hatással van az artériákra, szűkítik azokat, így nehezebben juthat el a vér a nemi szervekhez. Ha lemondasz ezekről az élvezetekről egy másfajta örömforrás visszatérhet az életedbe! ;)

2. Mozogj rendszeresen

A különböző sportok serkentik a vérkeringést, ez rövid és hosszú távon is segíthet a szexuális étvágy valamint a szex minőségének javításában. Sport után közvetlenül könnyebben eljut a vér a nemi szervekhez, így egyszerűbb lesz elérni az orgazmust, hosszú távon pedig alapvetően növekedni fog az energiaszintünk, jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, és többször lesz kedvünk a szexhez.

3. Orgazmusnaptár

Ha másként nem megy, tervezd be a heti két orgazmust, és próbáld magad tartani a tervhez, akár van kedved hozzá, akár nincs. Minél többször sikerül a csúcsra jutni, annál többször szeretnéd majd, és annál könnyebb lesz elérned ezt az állapotot.

4. Ne ítéld el a szexuális játékokat!

Remélhetőleg minél idősebb vagy, annál nyitottabb… Miért ne szerezhetnétek be például egy vibrátort, vagy bármit, amivel könnyebben eljutnál a csúcsra. Ahogy idősödünk néha erőteljesebb, gyorsabb vagy egyszerűen csak más stimulációra van szükségünk a megszokottnál. Ebben segítségedre lehetnek a különböző szexuális kiegészítők.

5. Edd meg később a vacsit!

Az igazság az, hogy egy laktató vacsora után sokkal nehezebb eljutni a csúcsra, mivel a szervezeted túlságosan az emésztésre koncentrál. Inkább étkezés előtt bújjatok az ágyba, és csak utána fogyasszátok el a vacsorát. Meglátod, nem fogjátok megbánni a cserét!

6. Ezt is meg kell beszélni!

Teljesen normális, hogy változnak az igényeink, s ha a Te vágyaid megváltoztak, akkor lehet, hogy a partnered is hasonlóan van ezzel. Ha még mindig ugyanúgy álltok a dolgokhoz, mint 10 évvel ezelőtt, de kevesebb a sikerélmény, akkor érdemes lenne beszélni róla, mit és hogyan javíthatnátok.

7. Mi a helyzet, ha fájdalmas a szex?

Ha emiatt nincs kedved hozzá, vagy ezért nehéz elérned az orgazmust, akkor keresd fel az orvosod, aki valószínűleg felír valamilyen ösztrogén tartalmú gyógyszert vagy krémet. Síkosítókkal is javíthatsz a helyzeten. Igazából minden jobb, mint a némaság.

8. Erekciós problémák

Ahogy a hölgyeknek a hüvelyszárazság, az uraknak a merevedési zavar és az impotencia okozhat problémát. Sok esetben az életmódváltás, a sport, a mediterrán étrend és a rossz szokásokról való lemondás már eredménnyel járhat, de az orvosok gyógyszerekkel is segíthetnek. Ismét azt tanácsoljuk, hogy ne üljünk keresztbe tett kézzel, hanem járjunk utána az ügynek. A statisztikák szerint 40 év felett minden második férfi küzd kisebb vagy nagyobb mértékben merevedési zavarral, tehát nem egyedi esetről van szó, nincs mit szégyellni.

Forrás: grandparents.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...