2016.06.05. 12:54:29 9704 254

Hogyan legyen még nagyszerűbb a nyaralás? – 9 titok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez is eljött, végre itt van a június, amikor immár teljesen jogosan tervezgetheti az ember a nyár kisebb-nagyobb kiruccanásait. Most már belátható időn belül jön a jól megérdemelt szabadság, és talán egy nyaralás is összejöhet. Az év 365 napjából olyan keveset töltünk az otthonunktól és a munkánktól távol... De hogyan hozzuk ki a nyaralásból a legtöbbet?

Nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás

A fastcompany.com összeszedett 9 jó stratégiát, hogy az egyébként is nagyszerű nyaralásokból tényleg csúcsszuper időtöltés legyen, és semmi ne ronthassa el.

1. Tervezgessetek!

Egy szabadságukat töltő embereket vizsgáló kutatás szerint, azok az emberek, akik elmentek nyaralni sokkal boldogabbak voltak, mint akik nem – ez eddig ugyebár egyáltalán nem meglepő. Ami viszont érdekes, az az, hogy már a nyaralás előtt jóval boldogabbnak érezték magukat mint egyébként. Maga a várakozás és a tervezgetés olyan boldogságérzetet és élményt jelent az ember számára, mint az utazás maga. Szóval tervezgessetek, vágyakozzatok nyugodtan, és már jóval a nyaralás előtt adjátok át magatokat az érzésnek, így sokkal tovább tarthat a boldogság.

2. A gyakoriság a nyerő

Megtervezheted életed nyaralását Thaiföldre vagy Balira, és tölthetsz ott akár egy hónapot is, amikor visszatérsz a mókuskerékbe nagyon hamar elmúlik a feeling. Amit egy ilyen nyaralásra elköltesz, azt több 8 napos útra váltsd inkább be – a kutatások azt mutatják, hogy kb. 8 nap körül tetőzik az élmény - , így összességében sokkal többször fogod boldognak érezni magad az életben, mintha folyamatosan a „nagy utazásra” gyűjtenél.

3. Csinálj új dolgokat!

Ha visszaemlékszel a gyerekkorodra, az idő egy kicsit lassabban telt, nem? John Coyle, olimpikon szerint ez azért van, mert egy gyereknek minden új. Ha belegondolunk, ebben van valami. Mi felnőttek mindent rutinszerűen csinálunk, ezért az idő gyorsan telik. Zökkentsd ki magad a vakáció alatt, csinálj valami őrült dolgot, tanulj valami újdonságot.

4. Gondolkozz: mi tesz boldoggá? Csináld többször!

A tényleges nyaraláson kívül, otthon is csinálhatunk olyan dologkat, amelyek értékes pillanatokkal tűzdelik meg a nyarat, amelyek kiszakítanak a mókuskerékből. Legyen az egy limonádé a belvárosban, egy mozi, egy kirándulás az új barátokkal, egy jó beszélgetés, sütés-főzés, lekvárfőzés, bármi, ami értelemmel tölti meg a hétköznapokat, és köze sincs a szokásoshoz.

5. Add ki a kevésbé kellemes dolgokat

Oké, lehet, hogy alapesetben nem engedhetnél meg magadnak takarítónőt vagy bébiszittert, ugyanakkor nyáron kevesebb a rezsi… :) Az összeget fordíthatnád például arra, hogy néha az utálatos takarítást nem te végzed el, vagy szervezel bébiszittert a gyerekeknek, ha nincs elérhető közelben a nagymama. A nyaralás alatt is néha azt érezheti az ember, hogy sok a feladat a gyerekekkel… Osszátok be a társatokkal ügyesen a felvigyázást, hogy mindenkinek jusson legalább egy óra saját magára, vagy keressetek akár a nyaralás alatt egy bébiszittert. Higgyétek el, nem ördögtől való az ötlet, ha utána türelmesebbek és megértőbbek lesztek.

6. A munka kérdése

Ha tudsz, akkor természetesen dolgozz előre, készíts elő mindent, hogy ne kelljen aggódnod, hiszen a lelkiismereted úgysem engedné, hogy csak úgy csapot-papot ott hagyj. Ha nem lehet előkészíteni a munkádat, és nem is tudod azt elengedni egyik pillanatról a másikra, akkor esetleg legyen reggelente fél óra kiszabva, amíg ránézel az e-mailjeidre és válaszolsz a fontosabbakra, amíg a család többi rész felébred. Ha ez nyugtat meg, akkor ám legyen. Természetesen az ideális az lenne, ha mindent félre tudnál tenni pár napra, de ezt nem mindenki teheti meg, és csak ideges lesz tőle, ha nincs híre a munkáról. A lényeg, hogy ne töltsd az egész nyaralást a számítógép előtt, nem kell, hogy egész nap elérhető légy, limitáld a telefonbeszélgetéseket és e-maileket is.

7. A vége legyen emlékezetes

A Wall Street Journal rávilágított egy fontos dologra: a nyaralás végén történtekre és látottakra sokkal jobban emlékszünk, mint az elejére, szóval a végére tartogassátok a nagy bummot, a város legfinomabb pizzáját, sörét vagy legszebb látnivalóját, legizgalmasabbnak ígérkező programját, így egészen biztos, hogy jó élménnyel tértek haza.

8. Gondolj a hétfő reggelre, persze ne a nyaralás alatt

Sajnos a nyaralásból a munkába való átállás fájdalmas lehet, éppen ezért nem jó ötlet vasárnap késő este hazaérkezni. Igaz, nyaralásból így több jut, de a szokásosnál is fájdalmasabb lehet a hétfő, sőt akár az egész hét. Érkezz meg inkább szombaton vagy vasárnap kora délután, így lesz idő még kipakolni, elindítani egy mosást és bevásárolni. Jobb, ha praktikus vagy ezzel.

9. Oszd meg az élményeidet!

Amikor megmutatod a képeket vagy elmeséled a legjobb sztorikat a nyaralás idejéről újra és újra felidézheted milyen jó is volt, és ez még jobban megszépíti a vakáció emlékét.

Forrás: fastcompany.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...