2016.02.18. 12:17:15 10191 307

Hogyan kerüljük el az időskori magányt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magány az életünk során bármikor ránk törhet, és nem is feltétlenül kell egyedül lenni hozzá, hogy így érezzük magunkat. Ennek ellenére természetesen jellemzőbb, hogy akkor telepszik ránk a magány, amikor egyedül vagyunk már jó ideje. Ez idős korban sajnos nem ritka eset, és a férfiak gyakran jobban szenvednek tőle, mint a nők – csak nem mutatják.

Magány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magány

Most mindazoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik éppen magányosnak érzik magukat kortól és nemtől függetlenül. Kérünk téged, hogy gondolj azokra is, akiket ez a cikk érinthet a családodban, akkor is, ha te jelenleg nem érzed magad így. Hátha valakinek jól jönne a támogatásod, segítséged. Most pedig jöjjenek a tippek a telegraph.co.uk jóvoltából!

1. Legyenek saját barátaid!

Ne a házastársunk baráti társaságára korlátozódjon a szociális hálónk, hanem törekedjünk arra, hogy saját ismertségeket szerezzünk a munkánkból, tanulmányinkból vagy éppen a hobbinkból kifolyólag. Találkozzunk velük rendszeresen, vegyünk részt közös kirándulásokon és egyéb eseményeken. Ezzel a fontos lépéssel megelőzheted azt, hogy huzamosabb ideig magányosnak kelljen érezned magad az életed bármely szakaszában, nemcsak időskorban.

2. Legyen férjed/feleséged/élettársad!

Igen, a barátokon kívül az is fontos, hogy legyen egy társad, akire az életed során számíthatsz. Igaz, néha a problémáinkat ők okozzák, ezért jól kell választani. :)

3. Legyen időd arra, amit szeretsz csinálni

Igen, erre már fiatalabb korban is célszerű ügyelni, hogy időskorunkra is megmaradjon a lendület. Ha a focizás már nem megy olyan jól, az sem baj, hiszen nem egy „Öregfiúk” egyesület várja az őszülő halántékú focistákat, de túrázó, kötögető vagy éppen olvasó klubok is vannak, sőt, egyre inkább jönnek vissza a divatba. Egyszóval ha lehet, valamilyen csoporthoz köthető hobbit válassz! A tanulástól sem kell megriadni, egy idegen nyelv elsajátítása például rendkívül feldobja a szellemet.

4. Légy nyitott!

Nemcsak az új dolgokra gondolunk, hanem a lelki dolgokra is. A nők könnyebben megosztják az érzéseiket, de van úgy, hogy nekik sem megy ez olyan egyszerűen, a férfiak pedig mindig is jók voltak az érzelmek elfolytásában. Ha magadba zárkózol, és nem beszélsz azokról a dolgokról, amik foglalkoztatnak, vagy bosszantanak, rosszul esnek, és senkinek nem nyílsz meg, az is elszigetelődéshez vezethet. Beszéld meg a barátaiddal a mélyebb gondolataidat is, ha pedig úgy érzed, hogy ítélkeznek, ahelyett, hogy elfogadnának, vagy csak meghallgatnának, keress más barátokat.

5. Légy kedves!

Ha másokhoz kedves vagy, akkor szívesen lesznek a közeledben. Ha undok vagy, ítélkezel, mások életét irányítani próbálod, kéretlen tanácsokat adsz, azt senki nem fogja szeretni.

6. Ismerd meg a modern technikát

A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik megpróbálnak lépést tartani a technológiai fejlődéssel, és például tudják, hogy mi az az okostelefon vagy internet, kevésbé érzik magukat elszakadva a világtól.

7. Ne ítéld el a fiatalokat!

„Amikor mi voltunk ennyi idősek, nem viselkedtünk így/nem beszéltünk így!” Igen, de az akkori viselkedési minták valószínűleg ugyanilyen hatással voltak az akkori idősebb generációra. Változik a világ, változnak az emberek is, gondolj erre, és légy elnézőbb a fiatalokkal. Lehet, hogy még ismertséget is szerzel a körükből, vagy közelebb kerülsz az unokáidhoz.

Forrás: telegraph.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...