2016.12.02. 15:00:45 12771 322

Hogyan élj együtt egy gyűlölt munkával?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajon meg lehet szeretni azt a munkát is, amit utálni vélünk? Vagy legalább eljuthatunk arra a szintre, hogy reggelente ne undorral menjünk be a munkahelyünkre? A válasz jobb, ha igen, mert valószínűleg magasabb azoknak a száma, akik nem érzik annyira otthon magukat a munkájukban, mint azoknak, akik imádják a melóhelyüket. De hogyan érheted el legalább a semleges szintet?

Stresszlabda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stresszlabda

A webmd.com összeszedett egy sor tanácsot, melyek segíthetnek abban, hogy ne érezd magad nyomorultul nap, mint nap. Az első tanácsuk a legfontosabb: Ha nem változtathatod meg a munkád, akkor változtass a hozzáállásodon! Lássuk hogyan?

1. Legyen egy örömteli napi rutinod

Figyeld meg nap, mint nap milyen apró dolgok kísérik a munkádat. Út keresztül a Margit hídon, reggeli kávé a kollégákkal, ebédszünet desszerttel, cigiszünetek? Gyűjts össze minél több ilyen momentumot, majd próbáld meg tudatosan megélni őket, és örülj ezeknek mindennap.

2. Élvezd a társaságot!

Kialakultak baráti kapcsolatok a munkahelyen? Értékeld ezeket! Használj ki minden lehetőséget a kapcsolódásra, illetve próbálj kapcsolati tőkét gyűjteni a munkahelyed által. Ha más pozitívuma nincs is annak, hogy egy multinál dolgozol, legalább ezt aknázd ki rendesen! A munkán kívül is találkozhatsz kollégáiddal, ekkor kibeszélhetitek magatokat, és levezethetitek a feszültséget. Szervezzetek közös sportolást, evés-ivást.

3. Fedezd fel a munkád kreatív részeit

Minden munka lehet egy idő után szalagmunka, amikor már rutinszerűen végzed. Ugyanígy minden munkában meg lehet találni a szabadságot, illetve a kreativitást, az alkotói szabadságot, legyen az az írószerek elrendezése egy adminisztratív jellegű munka mellett, vagy a képzelet szárnyalása egy valóban favágó, figyelmet annyira nem igénylő munka mellett. Ha megvan miben élheted néha ki magad, keríts rá lehetőséget, hogy rendszeresen űzhesd.

Ha végképp nem találsz semmi szépséget a munkádban, akkor koncentrálj arra, hogy mivel töltheted el a szabadidődet, hogy elegendő élményt gyűjts, és ezt a munkád teszi lehetővé… Egy szóval van az a pénz, amiért megéri, hogy itt dolgozol, adj hálát érte… Hiszen utazni, enni, inni, programokat szervezni, barátokkal összejárni nagyszerű! A munka pedig szükséges ehhez.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...