2016.02.21. 13:43:01 8436 241

Hogy stresszmentesen induljon a nap – Tippek a reggeli induláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre hétfő! Felfoghatnánk úgy is, hogy új hét, új lehetőségek, új kihívások, új örömök. Újra megpróbálhatjuk kikönyörögni a gyereket/férjünket az ágyból „Ma iskola/munka!” címszóval, és megkísérelhetjük, hogy végre időben felöltözzenek, megegyék a reggelijüket és az egész család időben útnak induljon.

Reggeli készülődés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli készülődés

Halvány esélyünk van is a sikerre, sőt, talán még magunkra is kicsivel több – legalább egy teljes perccel – idő jut majd a reggeli készülődéskor. Ha ennél nagyobb diadalra vágyunk, illetve nagyobb biztosítékot szeretnénk, hogy valóban ne kelljen reggelente kapkodni, a következő tanácsokat nem árt megszívlelni.

Már este készüljetek a reggelre

Már maga a korán kelés is megerőltető, hát ha még indulás előtt kell gondolkodni a ruháról, reggeliről. Legyen egy esti rutin, vacsora, fürdés, táska összekészítése, másnapi ruhák kikészítése, esti beszélgetés, esti mese és jöhet a szundi. A gyerkőc nyugodtabban is alszik, levezeti a nap folyamán felgyülemlett stresszt, másnap reggel pedig nem lesz kapkodás.

Nem vagyunk egyformák!

Ahogy mi, felnőttek is másként kelünk, úgy a gyerekek között is akad olyan, aki hamar és korán kipattan az ágyból, viszont több időre van szüksége az összekészüléshez. Míg mások inkább tovább „lustiznak”, ám ezért cserébe extra gyorsan el is készülnek. Vegyük figyelembe a gyerek igényeit és ne akarjuk rákényszeríteni a saját szokásainkat.

Ne centizd ki!

Ha éppen rohanásban vagytok, vagy még éppen időben, tuti, hogy akkor történik valami olyan, ami miatt borul az egész program. Mert vissza kell szaladni az otthon maradt plüssmaciért, vagy a matekfüzetért. Esetleg a család alig fél éves tagja úgy gondolta, vicces lenne, ha a reggeli anya kabátján landolna. Figyelj arra, hogy az ilyen vészhelyzeteket is kalkuláld bele a reggeli menetbe, hogy biztos mindenki időben odaérjen az iskolába, munkahelyre.

Légy türelmes!

Méghozzá nagyon-nagyon türelmes! Tudjuk, könnyű azt mondani, de tényleg a kiabálás és az idegeskedés a legjobb megoldás abban a helyzetben, ha a gyerek épp hisztis kedvében van? Mélylevegő, számolj el háromig, magyarázd el, miért nem lehet az, amit ő akar. És persze mindig legyen a tarsolyodban egy-két igen meggyőző érv (pl. a kedvenc játéka, a kedvenc keksze), miért is az a legjobb mindkettőtöknek, amit Te szeretnél.

Vesd be a titkos fegyvert!

A reggeli hisztik, piszmogások, ellenkezések nem csak türelemmel, de némi humorral és kreativitással is megoldhatóak. Szedd rímbe a reggeli tevékenységeket, mondókázzatok, énekeljetek együtt készülődés közben, néha egy kis tánc is belefér.:-) Versenyfutás a buszig? Ha elég fitt vagy, és nem veszélyes, klassz móka lehet!:-)

Forrás: urbia.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...