2015.01.23. 19:34:14 4803 30

Hófúvásra is figyelmeztetnek a hétvégén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztető előrejelzést adott ki havazás és az erős széllökések miatt szombatra. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

Havas út - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Havas út

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint a szombaton érkező hidegfront miatt több helyen havazásra, erős hófúvásra kell számítani. Fejér megyében óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések várhatóak, és 5 centimétert is meghaladó hó eshet. Erős szél várható továbbá Győr-Moson-Sopron megyében, Somogy megyében, Vas megyében, Veszprém megyében és Zala megyében is. Hóra Komárom-Esztergom megyében és Veszprém megyében kell számítani. A szél egyébként a Nyugat-Dunántúlon már pénteken délutántól megerősödhet.

Az előrejelzés szerint pénteken a hőmérséklet kora délután 5-10, késő este 0 és 7 fok között valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul, a legenyhébb idő északkeleten várható.

A FŐVÁROS FELKÉSZÜLT A HÓRA

A budapesti közterület-fenntartó azt írta, hogy a Budapestet rövidesen elérő hidegfront miatt szombaton hajnali hat órától az FKF Nonprofit Zrt.-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén mentesítse a síkosságtól a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedés feltételeit.

A rendőrség honlapján arra hívta fel a figyelmet: a hétvégén és a jövő héten napközben az évszaknak megfelelően, hidegebb lesz az idő, az éjszakai órákban jóval fagypont alatti hőmérsékletre, továbbá péntektől hétfőig többfelé esőre, havas esőre és hóesésre is készülni kell számolhatunk, amely befolyásolhatja a közúti határátkelőhelyek járműforgalmát. Mint kiemelték: az utazóknak alaposabban fel kell készülni az utazásra, elindulás előtt szükséges tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről, illetve megfelelő ruházatról.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...