2016.07.13. 16:56:47 15016 322

Hideg gyümölcsleves főzés nélkül! - Ezt készítsd el a nyáron!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem feltétlenül kell egy jó kis gyümölcsleveshez elgyújtani a gázt, aztán órákig várni, hogy rendesen kihűljön a finomság. A szokásos módszertől eltérve, főzés nélkül is igazán üdítő és finom, rögtön tálalható gyümölcslevest készíthetünk szezonális, friss gyümölcsökből.

Gyümölcsleves főzés nélkül | Fotó via gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcsleves főzés nélkül | Fotó via gizi-receptjei.blogspot.com

Gyümölcsleves főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy (kimagozva)
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg ribizli
  • 5 dl Hey-Ho almalé
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 dl habtejszín

Tálaláshoz: - Elhagyható

  • 2 dl Hulala (v. habtejszín
  • 1 ek egész mák

Elkészítés:

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd csepegtessük le. ezután a felét tegyük félre. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A maradék meggyhez adjuk hozzá a málnát, és a ribizlit, majd öntsük fel az almalével, és turmixoljuk le.

Ezután szűrjük, passzírozzuk át egy szitán, hogy az apró magok, ne kerüljenek bele a levesbe.

Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, (v. mézet) vaníliás cukrot, fahéjat, és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze, és tegyük bele a félretett meggyet.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalás előtt kellően lehűljön.

A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt, pörköljük meg. (amikor elkezd pattogni, rögtön vegyük le a tűzről, és öntsük át egy tányérba, nehogy megégjen)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

További hidegen fogyasztható leves recepteket olvashatsz itt>>

Krémes gyümölcsleves - hidegen, főzés nélkül

Az én kedvencem a natúr joghurt - gyümölcs páros ezen a nyáron. A legjobb, ha jó lédús őszibarackot választasz, veszel belőle 4-et, 5-öt, meghámozod, felkockázod, és közben felfogod a levét is egy tálban. Ezt aztán összekevered egy vagy két kis doboz natúr joghurttal - attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnéd, s esetleg dúsítod más gyümölcsökkel is, tetszőlegesen. Minél több a lédús gyümölcs, és kevesebb a joghurt annál hígabb lesz. Ezt aztán lehet előételnek levesként vagy akár desszertként, tízórai vagy uzsonnaként is fogyasztani. Az édes szájúak egy kis mézzel és fahéjjal tovább ízesíthetik, de nem szükséges.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.