2016.12.19. 08:00:31 11932 300

Házi immunerősítő praktikák télire!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki tömegközlekedéssel – vagy nevezzük közösségi közlekedésnek - jár, vagy van kisgyermeke, annak különösebben nem kell bemutatni a tipikus téli megfázástól-haldoklós időszakot. Karneváli szezonjukat élik ilyenkor a cseppfertőzéssel tovább vihető kellemetlenségek…

zöldtea shake - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com zöldtea shake

Mindenhonnan előkerülő váladékokkal (gondolunk itt a torokra és az orr területre) kell megbirkóznunk, ezek pedig bár inkább csak bosszúságok, mint tragédiák, azért semmiképp nem vágyaink tárgyai. Tegyünk házi immunerősítő módszerekkel az ellen, hogy áldozatai legyünk a szezonális betegségeknek!

Hidegterápia - kicsiben

„Kutyaharapást szőrivel” elven támadjunk hideggel a hideg ellen. Nem újdonság már a speciális hidegkamrás, mínusz 110 fokos immunerősítő gyógyító terápia az alternatív orvoslások terén, és ugyan ezen az elven, csak kicsiben alkalmazhatjuk magunkért a hideget. Persze szó sincs róla, hogy egy szál pongyolában induljunk munkába reggel – bár akkor talán nem késnénk el - mindenesetre arról van szó, hogy egy pár percet érdemes kint tölteni a hideg és friss levegőn.

Vegyünk egy nagy levegőt és vigyük ki a kukát nyugodtan vagy hozzuk be a postát a benti játszós cuccban, hiszen ez mindössze egy perc, a szervezetünk nem fog átfagyni, betegek nem leszünk tőle, ám erősít és frissít. Hosszabb kint tartózkodásra persze tessék felöltözni tisztességesen!

Reggeli torna

A későn kelős típusnak még az év többi részénél is nehezebbek a téli reggelek, mert sötét van és a takarón kívüli világ ráadásul kellemetlenül hűvös is. Mégis érdemes rászánni plusz tíz percet arra, hogy a reggeli kávé helyett – de legalább előtt, felkelés után egy alaposat nyújtózkodjunk, majd egy kicsit tornázzunk. Helyre állíthatjuk vele az alvás közben ellustult keringésünket, feljebb tornázhatjuk a pulzusunkat, ezeknek köszönhetően pedig javul a szervezetünk oxigén ellátása is. Akkor pedig könnyebben megy az ébredés, a gondolkozás, de még a mozgás is. Dinamikusabb és egészségesebb reggeleknek indulhatunk neki, mindössze pár perces tornának köszönhetően.

Déli gyümölcsök áldásos vitamintartalma

Télen hajlamosak vagyunk elhanyagolni a gyümölcsfogyasztást, pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy szinte mindenféle gyümölcsöt be lehet már szerezni az év bármely szakaszában. Persze az is érthető, hogy ilyenkor jobban esik egy jó kis előkarácsonyi-sütemény, tejeskávéval, de attól bizony nem leszünk egészségesebbek. Viszont, ha unjuk a banánt, csinálhatunk banán shaket, a citrusfélékből pedig isteni turmixok készülhetnek tej helyett zöld tea hígítással. Ezeknek nem csak magas vitamin tartalma, de antioxidáns hatása is a javunkat szolgálja majd. Szuper tea koktél recepteket is találunk, amik szintén gyümölcslevekkel egészítik ki a teák áldásos hatását.

Fűszerek az egészségért

A fűszerek és gyógynövények évszázadok óta segítik a szervezet erősödését és gyógyulását. Ez alól a tipikus téli fűszerek sem kivételek. A szegfűszeg, fahéj és a gyömbér, melegítő – vérpezsdítő hatásuknak köszönhetően javítják a szervezet ellenállását. A toroktól kezdve, a bélrendszerig minden területen stimulálják a fokozott immunműködést, így ezeket sem csak ízük és illatuk miatt érdemes előnyben részesíteni a tél során!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.