2015.01.17. 18:10:00 7703 49

Házi csodaszerek megfázásra - ha kutyául vagy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az enyhe időjárás télen sajnos nem feltétlenül jelent jót, legalábbis ami az influenzát vagy a megfázást illeti... A vírusok és baktériumok terjedéséhez ideális ez a hőmérséklet. Nem csoda, hogy a környező országokban már influenzajárvány van, s itthon is mindenki a védőoltásokról beszél. Ám, van, hogy csak alul öltözünk, és a csalóka időjárás miatt meghűlünk egy kicsit. Erre az esetre jó, ha van egy-két házi praktika a tarsolyunkban.

Nátha ellen, ha kutyául vagy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nátha ellen, ha kutyául vagy

A megfázás ellen az alábbi csodaszereken kívül ezeket a tippeket is bevetheted egy korábbi cikkünkből: Ha nem sikerült elkerülnöd - Tippek megfázásra!

Só+víz

Öblítsd át az orrodat enyhén sós vízzel, hogy nedvesen tartsd a nyálkahártyádat. Langyos sós vízzel a torkodat is öblögetheted, ez segíthet megakadályozni a bacik szaporodását.

Méz, méz, méz

A méznek antibakteriális hatása van, és már a szájban és a garatban felveszi a harcot a baktériumokkal. A mézről itt írtunk részletesen.

Vegyél egy mély lélegzetet

Sós vízzel nem csak öblíteni, hanem inhalálni is tudsz. Ha ez nem jön be, neked tetsző aromaolajat is csepegtethetsz az inhalálásra szánt vízbe. Örök klasszikus a kamillás inhalálás is, csak arra vigyázz, hogy ne legyen túl forró a gőz, mert végig égetheti a nyálkahártyádat.

Randi előtt ne alkalmazd

Ugyan nem épp egy ismerkedős ital, köhögés ellen nincs jobb egy kis hagymaszirupnál.

Így készítheted el:

Kockázz fel egy vöröshagymát és szórd meg cukorral. Hagyd állni egy órát, majd az így keletkezett hagymás-cukros szirupot idd meg.

Kamillatea - másként alkalmazva

Öblögesd a torkodat kamillateával. A kamillatea fertőtleníti a torkot és segíti a gyulladt területek gyógyulását. A kamilláról itt olvashatsz részletesen!

+ egy immunerősítő ital

Lefekvés előtt, szobahőmérsékletűre hűlve kortyolgasd! Mellé jöhet a szükséges „napi cink” pár nap múlva pedig a kérdés: mi is az a megfázás?

Ezeket keverd össze:

  • 1 dl sárgarépalé
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • Fél teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál homoktövislé

Egészségetekre! :)

+ egy házi csemege - Mézes fokhagyma

A két összetevő külön-külön is megállja a helyét, mint immunerősítő csodaszer, így felesleges ragozni, együtt mire képesek. Sőt, ami a legjobb, hogy ebben a csemegében tovatűnik a fokhagyma erős íze, illata, csak jótékony hatásai maradnak meg.

Így készítsd:

Egy tetszőleges nagyságú dunsztos üveget tömj tele fokhagymával, önts rá mézet és hagyd pihenni a kamrában/tárolóban néhány hétig. Ha letelt az idő, furcsa jelenséget tapasztalsz majd: a fokhagyma megsötétedik, megszínezi és folyóssá teszi a mézet.

A fokhagyma ebben a formában minden aggodalom nélkül fogyasztható, nem lesz tőle kellemetlen a leheletünk.

Betegség megelőzésére napi 1 javasolt, annyi mézzel, amennyi egy kiskanálra ráfér. De sütéshez, főzéshez is használhatjuk a különlegességet.

A fokhagyma egyéb jótékony hatásairól és arról, hogy hogyan csempészheted be nyersen az étrendedbe itt olvashatsz.

Ha még nem ütöttek ki a bacik, akkor is figyelj oda magadra és gondoskodj a megelőzésről! A nátha és megfázás megelőzéséről itt olvashatsz!

Forrás: gesundheit.de, mindenegybeblog.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...