2014.06.02. 12:03:22 3595 11

Határőröket támadnak Ukrajnában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Határőrökre támadtak és körülbelül kétszáz szakadár ostromol egy délkeleti határőrhelyet Ukrajnában, orosz hírügynökségek jelentése szerint. Hét határőr sebesült meg eddig, egy szakadár haláláról tudunk.

Az úgynevezett "délkeleti hadsereg" körülbelül száz fegyverese éjfél után vette körül a Luhanszk déli peremén, a város Mirnij negyedének közelében szolgálatot teljesítő határőr-alakulatot, és mintegy négy órával később, a hajnali órákban gépfegyverekkel, nagy kaliberű golyószórókkal, illetve gránát- és aknavetőkkel lőni kezdték.

Az első, negyven perces rohamot a határőrök sikeresen visszaverték, de a szakadárok újabb támadásokat indítottak. Orvlövészeik egy közeli többszintes lakóház ablakaiból lövik a határőröket. Az UNIAN hírügynökség több videofelvételt is közzétett a harcokról.

Az UNIAN jelentése szerint reggel hét órára megnégyszereződött a támadók száma, akkor már mintegy négyszáz fegyveres támadta az ukrán határőröket, miközben a határőrség közleményében arra panaszkodott, hogy egyelőre nem érkezett segítség hadseregtől és a rendőrségtől, a helyszínre küldött vadászgép pedig nem adhatott le célzott lövéseket a szakadárokra, miután azok lakások ablakaiból lőnek, s az Unian értesülései szerint a békés lakókat nem engedték ki a házból.

Hasonló incidens történt két napja, szombatra virradóra: akkor mintegy nyolcvan, állig felfegyverzett Moszkva-barát szakadár rohant le egy másik határőr-alakulatot ugyanebben a térségben, de a határőrök a légierő támogatásával visszaverték a támadást, és veszteségeket sem szenvedtek. Visszavonulásuk után azonban a szakadárok elaknásították a határátkelő környékét, a határőrök pedig bennrekedtek az épületben.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...