2014.07.18. 05:52:19 5560 13

Hatalmas húzás volt Deckert a kapuba tenni: megvertük a szerbeket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízilabda EB-nek köszönhetően végre honfitársainknak örülhetünk, ugyanis 8-6-ra vertük a szerbeket a harmadik csoportkör záró összecsapáson. A magyar gólokat Varga Dénesnek, Madarasnak, Vámosnak, Decker Ádámnak és Gór-Nagynak köszönhettük, a meccs hőse mégis Decker Attila volt fantasztikus védéseivel. A szolnoki szerb csapattársak már túl későn tudták meg, hogy ki ellen kell készülniük a kapuban, így nálunk volt a lélektani előny. A meccset követően Benedek Tibort és a Decker-testvéreket kérdezte a VS.hu.

Decker Attila | Fotó: vlv.hu (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Decker Attila | Fotó: vlv.hu (illusztráció)

„Fergeteges érzés volt, hogy hátranéztem, és az öcsém tombol, én pedig olyan erősnek érzem magam, mint még soha” – Decker Ádám így méltatta a fantasztikusan védő testvérét a vegyes zónában a szerbek legyőzése után. „Attila parádézott, úgyhogy joggal maradhat a kicsi kedvenc pozícióban a családon belül” - tette hozzá mosolyogva. „Legszívesebben mennék vissza, és újrajátszanám, mert sportembernek ilyen élmény ritkán adatik meg.”

A meccs hősének bizonyuló testvére viccelődve értékelt: „Aki követi a hazai bajnokságot, annak nem újdonság, hogy milyen habitussal védek, aki meg nem, az majd megszokja.” Decker Attila elmondta, szerdán tudta meg, hogy ő véd a budapesti Eb első két meccsen elfáradó Nagy Viktor helyett. Benedek Tibort ugyanakkor hiába kérdeztük a döntésről, sejtelmesen csak annyit mondott a szerbek legyőzéséért húzta meg.

Decker Attila azért részletesebben is elmondta a csere hátterét. „Nyilván nem akartuk a szerbek orrára kötni, mert engen ismernek, és elkezdtek volna videózni. Úgyhogy a szolnoki csapattársaim csak a kezdés előtt kezdtek el nagyokat kacsintgatni, mikor meglátták, mi van. Láttam is, hogy Gocic elkezdte mondani mindenkinek, hogy hogyan védek. Úgyhogy ez Tibinek egy nagyon jó húzása volt, megkeverte őket.”

Azt is megtudtuk, miért sülhetett el jól. „Igaz, hogy jól ismer a három szolnoki szerb, de pont az volt a jó, hogy én is ismerem őket. Nagyon jó tudom, hogy mit fognak csinálni, amikor nem akarják, hogy tudjam, hogy hova lövik. És amikor ezt látom, már pontosan tudom, hogy hova lövik.”

Amikor először megtudta, hogy ő fog védeni, az a többéves sérelem jutott eszébe, ami felgyűlt, még a Kásás és Kiss Gergő generációjára is gondolva. „Félre ne érts, én imádom őket, mert olyan vízilabdát játszanak, amit a világon rajtuk kívül nem tud más, ők és mi a két legjobb csapat a világon. De ez egy dac mindenkiben: nehogy már itthon, Budapesten egy szerb csapat megverjen minket! Hát ennyi. Nem is vertek meg.”

Decker Attila szerint az volt lényeg, hogy a szerbek kizökkentek az elején, az hogy a védések, a közönség vagy a magyar taktika tette ezt velük, az már mindegy. Benedek Tibor is ezt emelte ki. „Komoly zavart okoztunk azzal, hogy az első negyedben nem tudtak gólt lőni, holott ők megszokták, hogy könnyedén lőnek gólokat, akár nekünk is. Aztán ahogy mi elkezdtük lőni a gólokat, végképp kiderült, hogy nem vagyunk alárendelt szerepben.”

A szövetségi kapitány azt hangsúlyozta, végig higgadtak voltak, és a régóta végzett munkájuk most meghozta az eredményét. „Erre alapozódik, hogy ha kapunk egy gólt, nem esünk össze, és termeljük tovább a gólokat.” A rossz sorozat lezárása szerinte is fontos volt, de ezt egy picit máshogy fogalmazta meg. „Nem is csak az eredmény volt fontos, hanem hogy érezzük, hogy azonos szinten tudunk velük játszani. A lelkünknek kellett a visszaigazolás arról, amit eddig csak éreztünk: hogy már sokkal jobbak vagyunk, mint tavaly.”

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...