2015.09.24. 18:41:01 11081 291

Hajlakk a háztartásban! 7 praktika, ami jól jöhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki gondolta volna, hogy a kissé ragacsos spray, a hajlakk ennyi mindenre jó lehet a háztartásban és a szépségápolásban? 7 tippel is hozzájárulunk becses házi praktika gyűjteményedhez!

Hajlakk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajlakk

1. Szeretnéd megőrizni a vágott rózsát?

A hajlakk segíthet a szín megőrzésében, miután kiszárítottad a rózsát. Egy kedves emlék sokáig szép maradhat, csak fúj rá egy keveset.

2. Segít a cérna befűzésében

Rohanásban vagy és éppen lepottyant a gomb a kedvenc kardigánodról? Fúj egy kevés hajlakkot a cérna végére, majd csavard meg egy kicsit. A cérna a lakktól merevebb lesz, így könnyebb lesz átfűzni a lyukon.

3. Szemöldökre is

Ha hajlamos huncutul erre-arra kunkorodni a szemöldököd, hajlakkal azt is megregulázhatod és szép fényes is lesz. Fújj egy keveset az ujjadra, és húzd végig a szemöldöködön, csak vigyázz ne menjen a szemedbe.

4. Tartósabbá teszi a sminket!

Nem szeretnéd, hogy az éjszaka során lejöjjön a sminked. Hunyd le a szemed és messziről permetezz egy kevés hajlakkot az arcodra. Itt is érvényes az előbbi tanács, nagyon vigyázz, hogy ne menjen a szemedbe, miután ráfújtad a lakkot, maradj egy percig csukott szemmel.

5. Felfutott a harisnyád?

Ha még idejében észre veszed egy kis hajlakkot megállíthatod a folyamatot. Az anyag egy kicsit ragacsos lesz tőle és nem tart örökké, de átmenetileg segíthet a szorult helyzetben.

6. Megőrzi a gyermekrajzokat

Ha kifejezetten jól sikerült a gyerkőc rajza, fújj rá egy kevéske hajlakot messziről, és ez megakadályozza, hogy elmaszatolódjon a ceruzarajz. A kréta rajzokat és írásokat is rögzítheted a táblákon.

7. Megakadályozza, hogy a virágpor lehulljon

Ha friss vágott virág kerül a vázába, mint például liliom, vagy tulipán, spriccelj egy nagyon kevés hajlakkot a közepére, így nem fog lehullani a virágpor. Ez azért praktikus, mert így nem hagy nyomot a virágpor a szőnyegen, amit egyébként elég nehéz kivenni az anyagból.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...