2016.10.19. 15:54:36 11760 206

Hajegyenesítés hő nélkül? Lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valószínűleg mindenkinek egy másik trükk fog beválni, illetve tűnik majd szimpatikusnak, de egy próbát mindenképpen megérnek ezek a tippek, főként, ha az állandó hajvasalást már kezdi megbosszulni a sörényed állapota. Lássuk!

Egyenes haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyenes haj

A göndör fürtök megzabolázása és egyenes hajzuhataggá változtatása gyakorta hosszadalmas és egészségtelen procedúrát jelent: hővédő krémek, amelyek tulajdonképpen vegyszerek, és a hajvasaló, ami azért hosszú távon károsítja a hajat. Szerencsére van még pár trükk, amit kipróbálhatsz! A goodhousekeeping.com és az elle.com ezeket a tippeket tartja célravezetőnek:

1. Válaszd ki a megfelelő sampont és balzsamot!

A célnak megfelelő sampon és balzsam kiválasztásával kezdődik minden – mindkettő legyen egyenes hajhoz való természetesen. A hajmosás után a törölközővel próbáld meg annyira felitatni a vizet a hajadról, amennyire csak lehetséges. Ezután használj hajsimító, hajegyenesítő olajat, amit nem kell már kimosni.

2. A törölköző tényleg jó nedvszívó képességgel rendelkezzen!

A hő nélküli hajegyenesítés az enyhén hullámos, és a majdnem egyenes hajú nők tudják csak kivitelezni, és nekik is türelemjáték. Ugyanakkor egy nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkező törölköző segíthet az elején a leginkább, amivel alaposan meg kell törölni a hajat.

3. Fésüld száradásig

Ehhez használhatsz speciális hajsimító fésűt. A hosszú és a középhosszú hajjal rendelkezők is kipróbálhatják, gyakorlatilag addig kell fésülgetni a hajat, amíg megszárad, s a végén egy kis hajápoló olajjal befejezni a „kezelést”.

4. Tekerd körbe!

Ez egy technika, amit az éjszaka során kivitelezhetsz. Száritsd meg a hajad hideg levegővel szinte szárazra, majd tincsenként tekerd körbe a fejeden, és tűzd le hullámcsatokkal. Ezután tekerd körbe egy törölközővel és feküdj le aludni. Másnap selymes és egyenes hajzuhatag várható.

5. Óriás csavarók

A nagyon hullámos hajból lágy esésűt varázsolhatsz, ha műanyag óriás csavarókat alkalmazol. A hajad legyen törölközőszáraz, és kb. 6 db nagy csavarót használj, majd maradj így pár órát, míg meg nem szárad.

6. Szárítsd hideg levegővel

Egy simító fésű és az ujjaid kombinációjával szárítsd meg a hajad a hajszárító hideglevegő funkciójával. Ne használj előtte semmilyen hajsimító terméket, viszont utána simítsd le a végeket argánolajjal vagy kókuszolajjal.

Ezektől a természetes trükköktől azonban ne várjunk olyan eredményt, mint a hajvasalótól!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...