2015.05.16. 08:30:56 11686 295

Ha unod a feketét, idd ezt! – 4+1 ital kávé helyett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki rendszeresen kávézik, az tudja, hogy egy finom fekete, egy habos tejeskávé nem csupán egy gyorsan elfogyasztott meleg ital reggeli előtt, vagy ebéd után. A kávé 5 perc szünet, egy-egy rövid beszélgetés, esetleg egy újabb világmegváltó ötlet fontos kísérője. De előfordul, hogy valamiért le kell mondanunk róla.

Kávé helyett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávé helyett

Vannak, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt mondanak le a fekete itókáról. Mások szeretnének egészségesebben élni és úgy érzik, ehhez hozzájárulhatnak azzal, ha felhagynak a kávé fogyasztásával.

Persze, a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen amellett, hogy a kávé finom, szervezetünket képes felpörgetni, amihez könnyen hozzászokunk. Így ha felhagyunk a kávézással, nem árt keresni valamit, amivel pótolhatjuk „doppingoló” hatását. Ehhez adunk néhány tippet.

A zöld tea

Kortyolgass reggelente kávé helyett zöld teát! (Ha nagyon nem szereted, választhatsz a fekete teák közül is.) A „zöld”ital támogatja vérkeringésedet és az anyagcserédet is. Elkészítésekor ügyelj, hogy a víz, amivel leforrázod a filtert, 60, maximum 80 fokos legyen. Ha ennél magasabb a víz hőmérséklete, keserű lehet a teánk.

A kakaó

Bizony, gyermekkorunk kedvenc itala felnőttként is doppingolhat minket. Ennek oka, hogy a kakaópor tartalmaz egy teobromin nevű anyagot, melynek hasonló hatása van, mint a koffeinnek. Ha tehéntej helyett szója-, mandula- vagy rizstejjel készítjük el kakaónkat, garantáltan egészséges lesz az édes ital.

A gyömbér

A gyömbérfogyasztás pozitívumairól már volt szó, így nem titok emésztést segítő, illetve vérkeringést fokozó hatása sem. Utóbbinak köszönhetően élénkít is. A nyári napokra így készíthetsz frissítő italt gyömbérből, citromból és cukorból: A frissen préselt citrom levét keverd össze egy kis cukorral. A gyömbért pucold meg, darabold fel és forró vízzel forrázd le. Hagyd állni 10 percig, majd keverd össze a cukros citromlével. Mentalevéllel ízesítheted.

A víz

Szinte hihetetlen, ugye? Pedig a víz nemcsak szervezetünk méreganyaginak egyik fontos elszállítója, hanem frissítőként is szolgál. Hogy kevésbé érezd magad fáradtnak akár az íróasztal mögött ülve, akár „terepen” dolgozva, minimum 2 liter vizet fogyassz el a műszakod alatt. Ha „külső” frissítésre vágysz, öblítsd le az arcod és a kézfejed, csuklód hideg vízzel.

A citrom

A gyömbérrel párosítva már fentebb írtunk róla, ám megállja a helyét magában, illetve vízzel keverve is. Igyál meg minden reggel egy pohár vizet, benne egy fél citrom levével, hogy igazán frissen induljon, és fitten is folytatódjon a napod.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.