2016.12.04. 08:26:44 13056 380

Ha túlszalad – Ezt tedd, ha kifut a tej
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy habos kakaó, egy finom tejeskávé, vagy csak egy bögre, édes langyos tej már-már csodákat tehet velünk egy zord, téli nap után. Mindegyik isteni, ráadásul hamar elkészíthető lélekmelegítő, és nem is kell velük sokat bíbelődni. Csak a tej ne futna ki állandóan…

Forró tej - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forró tej

Mindenki találkozott már a jelenséggel: éppen csak egy pillanatra lépsz el a tűzhely mellől, és hopp, a meleg tejecske már a sütőn landol. A takarítása sem egyszerű, de az az égett tejszag nem valami ínycsiklandozó.

Ez már mindig így lesz?

Néhány apró trükkel és némi odafigyeléssel könnyen orvosolhatjuk a problémát. Ha Nálad is gyakori ez a bosszantó konyhai jelenség, próbáld ki ezen tippek valamelyikét.

Egy kis „édesség” sosem árt

Ha édesen szeretnéd felhasználni a forró tejet, még hideg állapotában szórj bele egy kis cukrot. Ez csökkenti majd a kifutás veszélyét.

Kend azt is!:-)

Hogy megakadályozd a tej kifutását, kend be az edény szélét egy kis vajjal, amiben forralod a tejet. A zsiradék megakadályozza, hogy a „rakoncátlan” folyadék kifusson.

Nincs mit tenni: figyelj jobban!

Tudjuk, hogy az ember lánya mindig rohan, nincs ez másként főzés közben sem. De próbálj meg időt szakítani arra, hogy megvárod, míg felforr a tej. Maradj a tűzhely mellett arra a pár pillanatra! Ha belegondolsz, így időt spórolsz, hiszen a tűzhely takarítása sokkal több percet venne el az életedből.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...