2016.02.07. 08:36:23 19061 271

Ha túl sok lett a tejszín – 2 finom desszert
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eléggé elképzelhetetlen, de néhanapján azért előfordul, hogy a maradék tejszínnel nem tudunk mit kezdeni, esetleg egy bátor jelentkező sem akad a családban, aki (felverés után) azon nyomban eltűntetné a maradékot. Ha Nálatok valamiért mégis fennállna az a veszély, hogy rátok romlik a maradék tejszínhab, ne ijedjetek meg!

Csokis mousse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis mousse

Még nincs minden veszve!

Ha sem a kávéba, sem a gesztenyepürére, sem „csakúgy” nem kell senkinek, készíts a megmaradt tejszínből valami finomat!

Torta, sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 3,5 csésze tejszín

  • 2 teáskanál vaníliaaroma (esetleg vaníliás cukor)

  • fél csésze porcukor

  • 4 bögre apróra vágott gyümölcs

  • fél csésze feldarabolt mogyoró

  • egy csipet só

  • vajas keksz

A felvert tejszínhez hozzákeverjük a vaníliaaromát, sót és a porcukrot. Ebből egy kanálnyit eloszlatunk egy tortaforma alján. Erre mehet egy réteg keksz. Aztán újra jön egy réteg tejszínhab, kb. az egész negyede. Erre mehet a gyümölcs harmadrésze, aztán megint egy réteg keksz. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogy az összes hozzávaló. A tetejére egy réteg tejszínhab kerüljön, erre pedig a tört mogyoró. Fedd le fóliával és egy éjszakát hagyd állni a hűtőben. Isteni lesz!:-)

Gyors csokis mousse

Ami kell hozzá:

  • fél liter tejszín, felverve

  • 1,5 evőkanál porcukor

  • fél teáskanál vaníliás cukor

  • egy kis csésze csokikrém

  • egy marék mentalevél

A felvert tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a csokikrémmel szép simára összedolgozzuk. (Ha szükséges, a csokikrémet a keverés előtt kicsit felolvasztjuk.) Kis kelyhekbe töltjük a masszát és a hűtőbe tesszük őket. Friss mentalevéllel szervírozzuk!:-)

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.