2016.01.29. 08:36:35 10200 331

Ha tele a pocak - Ezt edd és idd nagy kajálások után
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Éppen csak véget értek a nagy kajálós ünnepek, mint a karácsony és a szilveszter, máris itt a farsang. Persze, újév van, és diéta, de megint csak egy vagy két, de lehet, hogy három (vagy négy…) fánkkal ettünk többet, mint kellett volna. Mert végülis egy évben egyszer van ilyen…

Nagy zabálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagy zabálás

Ám nem biztos, hogy a pocakunk túl jól tolerálja ezeket az „egy évben csak egyszer” kifogásokat, néha elfárad és ilyenkor szüksége van egy kis „belső” támogatásra.

Ha épp te is valamiért egy nagy zabálás utáni napon vagy, a következő fogásokkal megnyugtathatod a leterhelt gyomrodat.

Kortyolgass zöld teát!

Nagy evészetek után még a ránk ragadt kilókkal is képes felvenni a harcot. De ha épp csak a vércukorszintünket szeretnénk rendbe tenni egy-egy lazább nap, este után, arra is tökéletes, hiszen beindítja az anyagcserét. Emellett a zöld tea antioxidánsokban gazdag, csökkenti az Alzheimer-kór, illetve egyéb demencia betegségek, vagy a rák kialakulásának kockázatát.

A mindent tudó banán

Ha a nagy evészet mellé egy kis ivászat is becsúszik, az ember az elveszített vitaminokat, ásványi anyagokat a legjobban gyümölccsel tudja pótolni. Ha a banánt választjuk, olyan fontos anyagokat juttathatunk vissza a szervezetünkbe, mint a kálium, magnézium, amelyek erősítik az idegeket és a szellemi teljesítőképességet. A benne található B6-vitamin a fehérje anyagcserét támogatja. És ami a legjobb, magas gyümölcscukor tartalmának köszönhetően gyors energiát biztosít.

Csoki ellen a legjobb: gyümölcs és joghurt

Ha előző nap, este túlzásba vitted volna a csokoládé vagy valamilyen édesség majszolását, másnap tökéletes ellensúlyozása lehetne ennek egy natúr joghurt. Rengeteg fehérjét és kalciumot tartalmaz, ám emellett igen alacsony a kalóriatartalma. Ha reggelire szeretnéd enni, és kicsit tartalmasabbá tennéd, dobd fel gyümölccsel, müzlivel. Egy kis gyümölcsös joghurt nem csak finom, hanem olyan probiotikumokat tartalmaz, melyek egészségünk szempontjából rendkívül fontosak. Erősíti az immunrendszert, illetve megakadályozza a hasmenést.

A nem mindennapi zabkása

Ha túlzásba vitted volna a nassolást, másnap biztos jól esik reggelire egy kis zabkása. Vitaminokat, ásványi anyagokat, illetve fehérjét és ballasztanyagokat is tartalmaz. Utóbbiak védőréteget képeznek a gyomron, továbbá szabályozzák az emésztést. És ami még egy nagyon pozitív tulajdonsága: ugyan kalóriatartalma magas, ám ahelyett, hogy zsírsejtjeinket hizlalnánk vele, inkább energiával töltjük fel testünket.

A legelérhetőbb: a víz

A magas koffein- illetve alkoholtartalmú italok fogyasztása után másnap (de lehetőleg még aznap) ne hanyagoljuk a víz fogyasztását. Ez rendbe teszi emésztésünket és kimossa szervezetünkből a méreganyagokat.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!