2015.07.12. 18:27:50 11199 247

Ha nem is királyi, de tiszta – Férfi intimhigiénia
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondjuk, hogy bonyolult, vagy túl nagy szakértelmet igényel a férfi intim testrészek higiéniája. De sajnos nem is olyan egyszerű, mint dúsgazdag trónörököst alakító Eddie Murphy helyzete, az Amerikába jöttem című filmben. Ott minden testrészre jut egy külön fürdetőnő.:-)

Férfi intimhigiénia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Férfi intimhigiénia

A valóság azért nem ennyire kényelmes, de egyáltalán nem is „macerás”. Urak, erre is figyeljenek, hogy nagyon is, illetve kevésbé intim testrészeik sokáig régi „fényükben” tündököljenek.:-)

Mosás, de mégis milyen gyakran?

A férfi intim területek tisztítása általában a napi egyszeri zuhanyozással ki is merül, de ez elegendő is. Azt valószínűleg nem kell külön megemlíteni, hogy sport, vagy nagyobb fokú fizikai igénybevétel után is érdemes megejteni egy tusolást, amikor szintén illik figyelmet szentelni a „lenti” szerveknek is.

De mégis mivel?

Habár léteznek már kifejezetten férfiaknak szánt intim mosakodók is, illetve a különböző illatú tusfürdők töménytelen mennyiségben és variációban állnak rendelkezésükre, a mondás itt is igaz: a kevesebb néha több. Egy jó férfi tusfürdő, mely az intim tájékok tisztítására is alkalmas, a következő tulajdonságokkal rendelkezik: PH-semleges, nem tartalmaz alkoholt és illatanyagokat, illetve szappanmentes. A szappan nem épp a legjobb választás amúgy sem, hiszen megeshet, hogy az bekerül a húgycsőbe, ahol kisebb vagy nagyobb fájdalmat okozhat.

„Hajápolás”, odalenn

Bizony, nemcsak a nők körében dívik az intim szőrzet eltávolítása. Sokszor a férfiak is higiénikusabbnak érzik, ha odalenn csupasz minden. Általában a normál borotvahab és borotva is megteszi a fodrászkodáshoz. A krémek, főként az irritáció miatt, kevésé ajánlottak. Ugyanez igaz a hónalj szőrzetének eltávolítására.

Rendszeres csere

Már ami a törölközőt illeti. Hetente legalább egyszer cseréljük ki a „törcsinket”. És nem árt, ha az arcunkra, fejünkre más törölközőt használunk, mint mondjuk lejjebb.

Csak a pamut

Hogy a férfiak többsége a boxert, esetleg a fecskét, egész extrém esetben a tangát részesíti-e előnyben, azt nem tudjuk. Viszont itt elengedhetetlen a napi váltás, illetve, hogy 100% pamutból készüljön, és 60°C-on mosható legyen az anyag.

Ne féljünk az orvostól!

Bármilyen elváltozást, viszketést, kellemetlen érzést tapasztalunk odalent, azonnal forduljunk orvoshoz. Ne legyünk szégyenlősek, és ne féljünk, az orvosunk valószínűleg már találkozott hasonló esettel. Ő a kellő komolysággal és a megfelelő szaktudással fogja kezelni a problémádat.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...