2016.04.24. 08:34:34 10090 317

Ha dől a „lé” és elönt a csoki!– Mi legyen a maradékokkal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember sokszor kénytelen olyan maradékokat is kidobni főzés közben, amit sajnál. Ha épp nem küzdünk leveshiánnyal, a vízben főtt zöldségek levét kiöntjük. Szerencsére, a húsvéti sonka alapleve nem maradt felhasználatlanul, finom babgulyás készíthető belőle. De mi van a többi „lével”?

Tészta főzése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta főzése

Míg a gyümölcslé készítésekor keletkezett értékes maradékból sütemény, a sonkaléből gulyás készül, a zöldséges alaplé szintén lehet levesek alapja, addig a tészta levét leöntjük a lefolyóba. Pedig – ha nem is a teljes adagot használjuk fel – ez is lehet finom ételek alapja.

Azt tudtad…

… hogy a tészta levének néhány alkotója nem csak finom ízt ad a szószoknak, hanem sűríti is azokat?

… hogy ha különböző zöldségeket „dobálunk” a lébe, az alapja lehet egy finom zöldséglevesnek? Akár krémleves formájában is elkészíthető így, csupán össze kell pürésíteni a megfőtt zöldségeket és mehetnek bele a fűszerek – már ha még szükséges.

Ha a csokoládéból van többlet

Így húsvét, vagyis az ünnepek után jövünk csak rá, hogy bizony már megint túlzásba vittük a csokinyuszik, tojások „felvásárlását”, mert még tele a „fészek”, de már mindenkinek a fülén folyik ki a csoki. Ilyenkor ezeket egyszerűen tördeld össze, és nagyon finom ízesítője lesz a következő muffinodnak, vagy bármilyen sütidnek. Ha néhány egyben marad, csokireszelék lehet belőle szintén a sütemény tetejére. Vagy gőz fölött meg is olvaszthatod, ha öntet gyanánt használnád fel.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...