2016.12.22. 15:00:48 14180 323

Gyümölcssaláta, fél narancsban tálalva! Egészséges desszert – pipa!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Krémes sütik helyett akár gyümölcssaláta is lehet néha a desszert, és ha így fogod tálalni, akkor egészen biztos, hogy senki nem tud majd ellenállni neki. Ráadásul melléktermékként nagyon finom narancsos limonádé is készülhet, aminek szintén örülni fog a család apraja-nagyja. Te pedig sok legyet üthetsz egy csapásra!

Gyümölcssaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcssaláta

Ezzel a fogással nemcsak egy probléma fog megoldódni - nevezetesen, az, hogy mi legyen a szombati vagy vasárnapi, vagy akár az ünnepi desszert -, hanem arra is választ kapsz, hogy miként fogyasszon a család elég vitamint, és milyen üdítőt igyanak. (Hiszen nem állapot, hogy folyton szörpöt és édes, bolti löttyöket isznak...)

Gyümölcssaláta narancsban tálalva és narancsos limonádé – recept

4 fő részére kb. erre lesz szükség:

  • 8 narancs
  • 3 banán
  • 3 alma
  • egyéb gyümölcs, amit szeret a család
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2-3 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)

Így készítsd el:

A 8 narancs mindegyikét alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Egy citrusfacsaró, vagy egy kanál segítségével a levét kifacsarjuk egy kancsóba.

Óvatosan bánjunk a narancsokkal, hogy utána a héjukba tálalhassunk. Ehhez hozzáfacsarjuk még fél citrom levét is, majd 2 kanál barna cukrot elkeverünk benne és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Ezzel el is készült a narancsos limonádé. Igazi vitaminbomba, nagyon finom és nem olyan savas, mint a frissen facsart narancslé önmagában lenne.

A narancs facsarása közben a rostosabb, nagyobb darabokat tegyük egy külön tálba, a gyümölcssalátához. Pucoljuk meg és szeleteljük fel a banánt, hámozzuk meg az almát, és vágjuk kockákra. Tegyünk így a többi gyümölccsel is (például kiwi, mandarin, szőlő, gránátalma, mangó stb.) Tegyük őket a narancs mellé a tálba. Facsarjuk rá fél citrom levét, és ízesítsük ízlés szerint mézzel a salátánkat. Óvatosan keverjük össze az egészet, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök. Tálaljuk a félbevágott, kifacsart narancsok héjában.

Jó étvágyat!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.