2016.03.26. 11:10:46 10211 313

Gyorsfagyasztott húskészítmény, ami egészséges? Ide vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon sokszor nincs az embernek ideje rendes ebédet vagy vacsorát főzni. Nem is magával a főzéssel, inkább az előkészítéssel van a baj, ami néha jóval több időt igényel, mint a tényleges sütés vagy főzés. A jelenlegi késztermékek azonban gyakran kevés húst tartalmaznak, és az ízük sem az igazi.

Csípős csirkeszárny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csípős csirkeszárny

Most azonban minden megváltozni látszik, egyre több, az egészséges ételmóddal is összeegyeztethető terméket lehet látni a boltok polcain, és hamarosan a hűtőládákban is. Ugyanis a törökszentmiklósi Natural Meat Kft. olyan gyorsfagyasztott húskészítményeket fejlesztett ki, amelyek kielégíthetik a "gyorsan finomat és egészségeset" igényünket. Legalábbis mi erre számítunk és a cég MTI-nek adott közleményéből is erre következtetünk.

A fejlesztés révén olyan formázott, panírozott, félkészre vagy készre sütött, gyorsfagyasztott baromfi és sertéshús-termékeket fejlesztettek ki, amelyek nem tartalmaznak természetes anyaggal pótolható mesterséges adalékanyagot - nyilatkozták az MTI-nek.

A fejlesztés összköltsége egyébként 585 millió forint volt, és ebből 263,33 millió forinthoz, tehát majdnem a projekthez szükséges összeg feléhez pályázat útján, az Európai Unió támogatása révén jutottak hozzá.

A cég a kifejlesztett termékeket elsősorban nagy élelmiszeripari láncokban szeretné terjeszteni, ahol már jelen vannak áruikkal.

2015-ben 2,4 milliárd forint volt a cég éves nettó árbevétele, az adózott eredménye pedig 27 millió forint körül alakult. A Kft. az idén 2,6 milliárd forint árbevételre számít.

A fagyasztott ételek egyébként sokszor jó szolgálatot tesznek, a zöldségek és gyümölcsök közül például a friss után a fagyasztott a legjobb választás vitaminok és íz szempontjából is.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...