2015.05.05. 13:23:06 11475 240

Gyors takarítás? - 6 tipp egy profi takarítónőtől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a jó idő, mindenki inkább a szabadban szeretne lenni a hétvégén, és nem takarítani. Még az édesanyák is. Az elfoglalt nőknek minden tipp jól jön, így nagyon megörültünk, amikor ezeket a profi tippeket olvastuk a goodhouskeeping.com oldalon.

Takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás

Anda Tanaka - akinek a tippjeit most olvasni fogjátok - igazából egy művész, de szüksége volt némi kiegészítő keresetre, ezért elvállalt egy takarítónői állást. Profizmusának titka a részletekben rejlik, és most megoszt velünk pár ötletet, amit a saját otthonának tisztán tartásakor is hasznosít.

1. Takarítás közben rácsos szerkezetben gondolkozik

Azaz mindent apróbb részekre oszt, így nem hagy ki semmit. A rácsos szerkezet elképzelése segít a tükörtakarítástól a porszívózásig, a kisebb és a nagyobb felületeken is. Nemcsak hatékonyabbá, de gyorsabbá is teszi a takarítást, hiszen így nem kell újra és újra visszatérni egy adott felülethez, nem hagysz ki semmit!

2. Furcsa, de hasznos eszközöket használ

A hagyományos pelenka például kiváló a fényesítésben vagy az ablaktisztításban. Olcsó, újra használható, mosható és kevesebb papírt kell használnod.

A műanyag spatulák segíthetnek az odaragadt szennyeződések eltávolításában a földről, így kímélheted az ujjaidat. Nevezz ki egyet takarításhoz.

3. Összeköti a vezetékeket

A vezetékek között könnyedén megülhet a por. Ha kábelcipzárral össze fogod őket, akkor egyszerűbb a kezelésük.

4. Azonnal eltávolítja a foltokat

Sokkal nehezebb a rászáradt foltokat eltávolítani, mint a frissen keletkezetteket. Ez igaz a gáztűzhelyre, az asztalra, a padlóra és a ruhákra is. A ruhákon keletkezett foltokra akár napokkal a mosás előtt is fújhatsz folteltávolítót (amennyiben nem kényes holmiról van szó). A padlóra ömlött folyadékot szivaccsal vagy papírtörlővel távolítsd el, az ebéd közben kiömlött zsíros levet itasd fel gyorsan egy kenyérrel.

5. Nem rest megcsinálni az apró dolgokat

A takaró megigazítása, a magazin stóc kiegyengetése, a nappaliban szétszórt levelek és számlák elrendezése csupán egy percbe telik, de sokkal rendezettebb lesz a tér, még akkor is, ha éppen nem volt időd rendesen kitakarítani. Ráadásul könnyebb lesz a rendrakás része legközelebb a takarításnak.

6. Mindennap takarít egy kicsit

15 perc naponta és a lakás mindig alkalmas lesz a váratlan vendégek fogadására. Pár perc portörlésre, beágyazásra, és az apróságok elpakolására mindig akad. A következő nap pedig jöhet egy kis wc vagy fürdő fertőtlenítés, porszívózás, egy másik nap a seprés, felmosás és így tovább. Hétvégére már csak a nagymosás marad.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?